GRADSKA LEGENDA: Požeški magazin jedna je od najstarijih požeških trgovina koja više od 20 godina prkosi izazovima vremena

Požeški magazin
(FOTO: 034 Portal)

12.3.2022. | 12:12 | A.L./M.B.
Pregleda: 9755

Šećući Pješačkom zonom od Trga sv. Trojstva prema dolje, nemoguće je ne zamijetiti koliko je Pješačka zona blago reći opustošena... Odlično rade svi ugostiteljski objekti i pokoja trgovina koja se još uspjela održati na životu, no ostali prostori i njihovi izlozi zjape prazni.

Ponukani ovim prizorima i našim člancima o sablazno praznim izlozima poslovnih prostora u samom centru Požege, odlučili smo ovaj put donijeti skroz suprotnu priču.

Ovo je priča o onima koji su uspjeli opstati unatoč svim nedaćama, a radi se o, mogli bismo reći, legendarnoj trgovini Požeški magazin. Sigurni smo da ne postoji osoba rođena prije 2000. koja ne zna za ovu trgovinu i koja nije ušla u nju kupiti barem kuhinjske krpe.

Na samom uglu ulica sv. Florijana, Županijske i Kamenita vrata više od dva desetljeća ova trgovina prkosi svim izazovima vremena. Vlasnik trgovine je obitelj Janković koja je većinu svog života posvetila predanom radu u njoj, a s obzirom na to da su mu roditelji u starijoj dobi, sin Tomislav neko vrijeme trgovinu vodi sam. S nama je podijelio već legendarnu poslovnu priču iza ove trgovine.

Požeški magazin uspješno posluje već gotovo 22 godine, a nešto ranije je ova trgovina bila poznata pod imenom "Požeška dolina" te se nalazila na sasvim drugoj lokaciji. Nakon što je trgovinu u potpunosti preuzeo Antun Janković, dobila je i novo ime, a 22 godine kasnije jedna je od najstarijih trgovina u Požegi.Tomislav Janković je istaknuo kako njihova trgovina uredno posluje unatoč koroni i krizi koja je mnoge stjerala u kut. Već nekoliko godina imaju svoje stalne kupce koji kupuju kod njih, a uz njih dolaze i oni novi koji se rado ponovno vraćaju.

"Ponosan sam i sretan što imam priliku nastaviti posao koji mi je ostavio moj otac. Zahvalni smo svim kupcima što nas još uvijek redovno obilaze. Iako se mnoge druge trgovine zatvaraju, zahvaljujući našim kupcima, mi još uvijek čvrsto stojimo na istome mjestu", kratko nam je rekao Tomislav.Uz Tomislava u Požeškom magazinu radi i djelatnica Jula Rakić. Ona je u ovdje zaposlena već 6 godina i s osmjehom rado dočekuje svakog novog kupca te se svakom kupcu posveti maksimalno.

"Imamo takav asortiman... Ma ovakvo nešto što mi imamo, teško je pronaći u gradu i okolici. Kada bi mi zatvorili, možemo reći kako se ovakvo što ne bi moglo pronaći u trgovinama u našoj županiji", kratko je nadodala Jula.I doista, asortiman u ovoj trgovini je neusporediv s bilo kojim drugim u Požegi. Požeški je magazin godinama prva postaja kupcima tekstila za kućanstvo jer teško da ovdje nećete naći ono što vam treba-od zavjesa pa sve do donjeg rublja.

Kada vas u bilo kojoj trgovini posluže ovako nasmijani djelatnici poput Tomislava i Jule, odmah na izlasku ste sigurni da ćete se rado vratiti na isto mjesto. Vjerujemo kako će trgovina Požeški magazin još dugo ostati jedna od najstarijih trgovina u gradu te se nadamo da Požežani i Požežanke neće ostati i bez ove trgovine kao što su ostali bez mnogih drugih.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI