Požeška kvizaška ekipa ušla u top 10 na 8. ekipnom državnom kvizaškom prvenstvom na Interliberu

16.11.2022. | 09:06

P.L.

Pregleda: 3673


(FOTO: P.L.)

16.11.2022. | 09:06 | P.L.
Pregleda: 3673

Hrvatski kviz savez u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom organizirao je 8. po redu Ekipno državno prvenstvo na Interliberu. 

U Zagrebu, 12. studeni 2022. – Interliber je postao domaćin finala jedinstvenog kviz natjecanja kojeg organizira Hrvatski kviz savez u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom. Na ekipnom državnom prvenstvu u kvizu natjecalo se čak 350 kvizaša okupljenih u 70 ekipa iz cijele Hrvatske. Među natjecateljima je bilo o poznatih lica kao što su svima poznati lovci, Morana Zibar i Mladen Vukorepa, zatim redatelj Mario Kovač, lifestyle influencer Domagoj Jakopović Ribafish i ostali ljubitelji kvizova.
Pobjedu je odnijela ekipa Perlica, na drugom mjestu bili su KviZDe, a na trećem TBA. Požeška kvizaška ekipa Pedeset nijansi Sove završili su na desetom mjestu, ulazeći time u top 10 od 70 ekipa na državnom ekipnom kvizaškom natjecanju.


„Redovito nastupam sa svojom ekipom na Ekipnim državnim prvenstvima u kvizu od prvog izdanja. Odlični suigrači, kvalitetni kvizovi i dobra organizacija čine svaki dolazak zabavnim iskustvom. Ovaj put smo se morali dodatno dokazati jer smo igrali bez našeg najjačeg igrača Deana Kotige pa je pobjeda tim slađa“, izjavio je Mladen Vukorepa iz pobjedničke ekipe.Prvenstvo se sastojalo od ukupno 84 pitanja, podijeljenih u 7 kategorija po 12 pitanja: povijest, sport i igre, znanost i fizički svijet, pop kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle.

Na dodatna 42  pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su ušle u finale. 

Ekipno državno prvenstvo u kvizu najboljima je donijelo vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori KING ICT, Menart, Costa Coffee, Zagrebačka pivovara, Red Bull, Lelo Hex i Volim ljuto.  „Veseli nas što imamo priliku biti organizator jednog ovako velikog natjecanja kojim možemo promovirati i poticati kulturu kvizova, opću svakodnevnu informiranost, stjecanje različitih znanja te sve to povezati s Interliberom“, poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza. „Osim toga, želimo zahvaliti Zagrebačkom velesajmu na potpori i ustupanju prostora, kao i sponzorima nagrada“.

Hrvatski kvizaški savez nastavit će s redovnim inicijativama s ciljem širenja i dijeljenja znanja. Više informacija dostupno je na web stranici i Facebook stranici Hrvatskog kviz saveza.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI