Policija u pretrazi kod 73-godišnjaka našla ručno rađenu pušku i ostalo oružje

Anonimni građanin u Vidovcima dragovoljno predao automatsku pušku, spremnike i streljivo
(FOTO: 034portal.hr)

14.9.2023. | 09:22 | PU PSŽ
Pregleda: 1296

U srijedu 13. rujna 2023., policijski službenici su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca u kojoj boravi i osobni automobil koji koristi 73-godišnjak te pronašli ručno rađenu pušku, zračnu pušku, plinski pištolj, pištolj-pinkalo, dva pištolja i 456 komada streljiva.

Protiv 73-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Prijavio krađu pribora za ribolov


U srijedu 13. rujna 2023. policijskim službenicima je prijavio 34-godišnjak da mu je u dana 10./11. rujna 2023. na području grada Požege, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz osobnog automobila otuđio pribor za ribolov.


Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar na otvorenom prostoru

U srijedu 13. rujna 2023. oko 13 sati u mjestu Svilna, 43-godišnjakinja je u vrtu spaljivala biljni otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi. Tom prilikom se požar nekontrolirano proširio na suhu travnatu površinu te je izgorjelo pet starih autobusnih guma.

Protiv 43-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI