Održan prvi izlet Opće planinarske škole na Jankovac - 19.03.2022. godine

21.3.2022. | 14:14

HPD

Pregleda: 3813

NOVO

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić obustavio poticajne mjere u tzv. Industrijskoj zoni kako bi zemljište iz navedene zone u što kraćem roku rasprodao?!
32. obljetnica prve vojno-redarstvene akcije u bivšoj Općini Požega: „Povijest je pisana u Kamenskoj u obrambenom Domovinskom ratu“
Danas je posljednji ispraćaj Ene Došen
Svjetski dan turizma 2023 -Turizam udarna igla razvoja Slavonije
Počeo slavonski tjedan ’Večere za 5’, među kandidatima ima i Požežana
Šesto izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Verica Rebrina održat će se u subotu, 14. 10. 2023. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc
CIJENE GORIVA I DALJE LETE U NEBO: Od danas nove cijene goriva i novi šok za vozače
Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Kmetec
Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali
29 godina djelovanja UHDDR PSŽ i Požege obilježeno u sportskom duhu

21.3.2022. | 14:14 | HPD
Pregleda: 3813

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica Požega već četvrtu godinu zaredom organizira Opću planinarsku školu za planinare početnike svih uzrasta. Ove godine za školu se prijavilo 35 polaznika, koji će cijeli program školovanja proći u periodu od 3. ožujka do 12. svibnja.

Tijekom školovanja planinari će proći sljedeće programe: Planinarska organizacija, Poznavanje planina, Zaštita prirode, Meteorologija, Planinarska etika, Oprema, Priprema za odlazak u planinu, Boravak i kretanje u planinama, Korištenje tehničke opreme, Čvorologija, Orijentacija, Opasnosti u planinama, Spašavanje u planini i HGSS, Prva pomoć, Osnove speleologije, Planinarsko skijanje, Markiranje planinarskih putova, te 6 planinarskih izleta od kojih su 3 dvodnevna. Prvi izlet 4. opće Planinarske škole u HPD Gojzerica Požega, organiziran je u subotu 19. ožujka na poznato izletište Jankovac.

Hodalo se ukupno 12 km od Šumarskog fakulteta u Dubokoj do Jankovca i natrag, a tijekom izleta održana je praktična terenska nastava. Vrijeme je izvrsno poslužilo pa su polaznici tijekom dana prošli kroz vježbe hodanja po planinama, korištenja opreme, izrade bivka, orijentacije te planinarske etike. Najviše osmjeha, zajedničkog rada i planinarskog duha, pokazali su kroz vježbu izrade bivka. Dobro raspoloženje pratilo ih je tijekom cijelog dana, a i sami polaznici nesebično su podijelili znanje među sobom.


Boro Jukić, potpredsjednik društva te glavni vodič i predavač na ovom izletu naglasio je sljedeće: ''Osobito veseli vidjeti kako mladost i iskustvo rade skupa, tako da nema straha za budućnost naše planinarske zajednice. Zahvaljujem se polaznicima na predanosti tijekom vježbi kao i suradnicima na nesebičnoj pomoći.'' Vodiči na ovom izletu bili su Boro Jukić, Vinko Aladrović i Josip Bogović. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI