Održan koncert povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Glazbenoj školi Požega

3.12.2019. | 23:02

Andrea Staklarević

Pregleda: 4240

3.12.2019. | 23:02 | Andrea Staklarević
Pregleda: 4240

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan je koncert u suradnji s udrugom OSI Požega povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo danas biti s vama, večeras kada se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. To je ponovno još jedna prilika boriti se za prava osoba s invaliditetom, odnosno boriti se za jednakost, za ostvarivanje ljudskih prava i sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu. Prošle godine smo za mlade osobe s invaliditetom odnosno za djecu s poteškoćama u razvoju imali jednu radionicu gdje sam ja ostala zatečena zaključkom jednog dijela radionice, gdje su imali zadatak rangirati svoja prava koja su im najvažnija. Ono što je 90% njih odabralo bilo je pravo na život, temeljno ljudsko pravo. To su bile osobe koje imaju velika tjelesna oštećenja i koja imaju nimalo laku svakodnevicu i nažalost tešku budućnost koja ih čeka, ali osobe s invaliditetom jako puno vole i cijene život, žele sudjelovati u društvu i biti dio tog društva, žele doprinijeti, žele ga poboljšati i dokazati i pokazati društvu da mu imaju što ponuditi“, rekla je predsjednica osoba s invaliditetom Požeško – slavonske županije, Jelosavka Jakovljević.

Ravnatelj Glazbene škole u Požegi najavio je humanitarni koncert koji će se održati u četvrtak, a također je sve zajedno pozvao na seriju Božićnih koncerata koji će se održati u zadnjem tjednu nastave. Nakon koncerta djecu je razveselio i Sveti Nikola koji im je dodijelio i poklone što ih je doista razveselilo.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI