Kotleti u tamnom umaku: Jednostavni recept za ljepljivo savršenstvo

FOTO: Getty images

9.3.2021. | 11:34 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1796

Tamni umak pun okusa boju duguje sastojcima za marinadu, a u kombinaciji sa sočnim mesom i omiljenim prilog. 

Svinjski kotleti u gustom, tamnom i ljepljivom umaku punog okusa idealni su kakav krumpir ili pečeno povrće, a najbolje je od svega što vam za pripremu ne treba više od desetak minuta posla.

Sastojci za kotlete u tamnom umaku:


1/3 šalice smeđeg šećera
6 češnja češnjaka
1/4 šalice rižinog octa
2 žlice Worcestershirea
1 žlica sojinog umaka
1 žlica kečapa
1/2 žličice svježe mljevenog papra
2 žličice ljutog umaka (sriracha)
4 svinjska kotleta 


Priprema:


1. Pomiješajte smeđi šećer, usitnjeni češnjak, rižin ocat i Worcestershire. Dodajte i sojin umak te kečap, popaprite i dodajte srirachu.

2. Ulijte polovicu marinade u posudu za pečenje i položite svinjske kotlete. Prelijte preostalom marinadom, poklopite ili prekrijte folijom pa ostavite 1 do 2 sata u hladnjaku.

3. Izvadite kotlete na tanjur, a višak marinade vratite u posudu za pečenje.

4. Zagrijte ulje u tavi pa pecite kotlete sa svake strane oko 5 minuta pa ih izvadite na tanjur.

5. Ulijte marinadu u tavu pa kuhajte dok se tekućina ne reducira, 3 do 5 minuta. Vratite meso u tavu pa krčkajte 6 do 8 minuta. Ako imate termometar, provjerite temperaturu tako da ga stavite u najdeblji dio mesa. Pokaže li 63 stupnja Celzijusa, meso je gotovo. Poslužite s omiljenim prilogom.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOTLETI
UMAK
TAMNI
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI