Kakvo društvo u Požegi: Ministrica medija ponosno pozira u društvu HDZ-ovca koji je prebio novinara

FOTO: Gradski muzej Požega/ Karlo Hruškar

5.6.2024. | 12:30 | Katarina Škaro
IZVOR: Telegram.hr
Pregleda: 10829

U cijelosti prenosimo članak s Telegram.hr:

U subotu je održano otvorenje Gradskog muzeja Požega, na kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Prisutnima se obratio HDZ-ov gradonačelnik Željko Glavić pa zahvalio svima zaslužnima za realizaciju tog projekta, od nekadašnjeg gradonačelnika Vedrana Neferovića do izvođača radova Presoflex gradnje d.o.o. u obiteljskom vlasništvu tajkuna bliskog HDZ-u, Josipa Galića. Inače, o Galiću je Telegram imao seriju tekstova pa smo tako prvi pisali da je Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF) otkrio malverzacije s europskim novcem za vinariju u Kutjevu.


Zanimljivo je i da se na fotografijama snimljenima tijekom otvorenja muzeja ministrica kulture i medija nalazi u društvu nekadašnjeg požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića.Inače, Neferović je 2020. nepravomoćno osuđen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnji novinaru požeškog 034 Portala Mladenu Mirkoviću.
‘Držao me, psovao, udario me desnom nogom’

“Onda mi je počeo psovati majku i Boga. Uhvatio me za prsa i rekao ubit ću te, ubit ću vas. Onda me okrenuo, gurao i zabio u zid. Držao me, psovao, udario me desnom nogom u moju lijevu nogu, tri, četiri puta. Izgurao iz prostorije”, opisao je Mirković na suđenju.

Napad se dogodio 2017., dok je Neferović još bio gradonačelnik Požege, a prethodio mu je tekst pod nazivom “Osniva li Neferović nogometno središte Požega” s nadnaslovom “uhljebljivanje”.

Nije jasno zašto je uopće aktualni gradonačelnik Požege Glavić, a odnedavno i saborski zastupnik, pozvao Neferovića na ovu svečanost. Inače, Neferović je nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.Na svečanoj sjednici osuđeni obiteljski nasilnik

Nije ovo prvi gaf ove vrste u HDZ-ovim redovima.

Podsjetimo, u jeku kampanje za parlamentarne izbore, na Svečanu sjednicu Grada Požege gradonačelnik Glavić pozvao je pravomoćno osuđenog obiteljskog nasilnika i nekadašnjeg požeško-slavonskog župana, Alojza Tomaševića. Našao se Tomašević tako i u stranačkom promotivnom videu koji je Plenković tada objavio na društvenim mrežama.

Inače, Plenković je 2017. najoštrije osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na novinara Mirkovića te je zbog tog čina od Neferovića zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore, ali ga nije izbacio iz stranke.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI