Iz požeške bolnice kažu kako su se na vrijeme opskrbili lijekovima te da nema zastoja u liječenju

Bolnica- lijekovi
(FOTO: 034portal)

11.4.2021. | 12:24 | M.B.
Pregleda: 1797

Najveća hrvatska veledrogerija Medika je prije desetak dana svim bolnicama u Hrvatskoj obustavila dostavljanje svih lijekova i medicinskih materijala. 

"Vlada nam ne nudi nikakvo rješenje, ministar zdravstva Vili Beroš više se ni ne javlja na telefon. To ugrožava poslovanje naše tvrtke kao i isplatu obveza državi, pa i plaća radnicama i da nije bilo druge nego odmah krenuti s obustavom isporuke", rekao je tada Jasminko Herceg, predsjednik uprave Medike.

I ranije su veledrogerije upozoravale na ovaj problem stoga odluka o obustavi isporuke lijekova i medicinskih pomagala i nije šokirala, ali je itekako u nekim bolnicama stvorila određene probleme i na taj način spriječila adekvatno liječenje pacijenata. Nacionalni mediji izvještavali su nekim onkološkim pacijentima koji nisu dobivali lijekove potrebne za liječnje.


Nedostaje li lijekova i ostalih medicinskih materijala u Općoj županijskoj bolnici Požega, pitali smo novopečenog ravnatelja bolnice, dr.sc. Ivana Vukoja. Zanimalo nas je kako požeška bolnica stoji s rezervama lijekova te nedostaje li koji lijek i je li kojem pacijentu zbog stiuacije bilo uskraćivano liječenje.


Odgovor iz bolnice, iako pomalo štur, dobili smo ekspresno brzo, a isti prenosimo u cijelosti.

"Opća županijska bolnica Požega, kao i ostale zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj, suočena je s povećanim izazovom u isporuci lijekova, ali smo se pravovremeno opskrbili većinom lijekova te imamo dovoljnu količinu zaliha lijekova za pružanje zdravstvenih usluga u idućem periodu, a nadamo se cjelovitom rješavanju navedene problematike na nacionalnoj razini, u korist svih pacijenata."
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI