HPD Gojzerica Požega na opuštajućem izletu na Jankovac

28.2.2022. | 10:24

HPD

Pregleda: 3717

28.2.2022. | 10:24 | HPD
Pregleda: 3717

U ranim jutarnjim satima ove kišne nedjelje, desetak hrabrih planinara uputilo se na opuštajući izlet na Jankovac. Inicijator i vodič izleta bila je naša Nikolina Lozinjak. Od Požege do Velike pratila nas je kiša i susnježica, a po dolasku do starog kamenoloma ugodno smo se iznenadili jer nas je tamo dočekalo desetak centimetara snijega kojeg je poslije na Papuku bilo znatno više.

Nakon sat i pol hodanja po snijegu dolazimo do Planinarskog doma Jankovac gdje smo zastali okrijepiti se šalicom čaja. Nakon kratkog odmora u jednom od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj prošetali smo dijelom Grofove staze koja vodi do veličanstvenog, 35 metara visokog, slapa Skakavac koji je zbog oborina pun vode te smo ga mogli vidjeti u punoj snazi.

Povratak je protekao u jednako opuštenom tonu uz pokoju zabavnu anegdotu i grljenje bukvi. Zaista je vrijedilo i ovu nedjelju provesti u prirodi. Do nekog sljedećeg druženja šaljemo vam veliki planinarski pozdrav!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI