HPD Gojzerica Požega na opuštajućem izletu na Jankovac

28.2.2022. | 10:24 | HPD
Pregleda: 4269

U ranim jutarnjim satima ove kišne nedjelje, desetak hrabrih planinara uputilo se na opuštajući izlet na Jankovac. Inicijator i vodič izleta bila je naša Nikolina Lozinjak. Od Požege do Velike pratila nas je kiša i susnježica, a po dolasku do starog kamenoloma ugodno smo se iznenadili jer nas je tamo dočekalo desetak centimetara snijega kojeg je poslije na Papuku bilo znatno više.

Nakon sat i pol hodanja po snijegu dolazimo do Planinarskog doma Jankovac gdje smo zastali okrijepiti se šalicom čaja. Nakon kratkog odmora u jednom od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj prošetali smo dijelom Grofove staze koja vodi do veličanstvenog, 35 metara visokog, slapa Skakavac koji je zbog oborina pun vode te smo ga mogli vidjeti u punoj snazi.

Povratak je protekao u jednako opuštenom tonu uz pokoju zabavnu anegdotu i grljenje bukvi. Zaista je vrijedilo i ovu nedjelju provesti u prirodi. Do nekog sljedećeg druženja šaljemo vam veliki planinarski pozdrav!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI