Gradska knjižnica Požega: Fotonatječaj i izložba fotografija Knjiga svaki dan 2021. - Čitam. Osjećam.

FOTO: GKP

2.9.2021. | 09:25 | GKP
Pregleda: 2043

Snimi portret koji čita&osjeća, sudjeluj u izložbi i osvoji 1000 kuna!

Zaljubljenik si u fotografiju i književnost? Želiš osvojiti vrijedne nagrade i dobiti priliku da tvoj rad bude izložen u Gradskoj knjižnici Požega, a zatim i u drugim knjižnicama? Iskoristi mogućnosti koje ti donosi projekt Knjiga svaki dan!

Knjiga svaki dan projekt je Gradske knjižnice Požega koji se provodi od 2014. godine s ciljem popularizacije knjige i čitanja spajanjem fotografske i književne umjetnosti, a njegovu je vrijednost prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija uz čiju se potporu održava od 2017. godine.

Projekt koji se sastoji od fotonatječaja, izložbe najbolje ocijenjenih radova i međuknjižnične suradnje, ove se godine provodi na temu Čitam. Osjećam. Sve što trebaš učiniti je snimiti fotografiju osobe na čijem se licu iščitava emocija potaknuta čitanjem, pri čemu nije nužno da se na fotografiji vidi knjiga, a orijentacija fotografije treba biti portretna. Nakon što izabereš idealni model i ovjekovječiš emociju na njegovom/njezinom licu uslijed čitanja te se uvjeriš da ispunjavaš uvjete natječaja, preostaje ti da fotografiju pošalješ putem obrasca ili na naš e-mail [email protected].

Stručno prosudbeno povjerenstvo odabrat će tri najuspješnija rada koji osvajaju vrijedne nagrade od kojih je glavna novčana u iznosu od 1000 kuna te najuspješnije fotografije koje sudjeluju u izložbi. Ove godine pristigle će fotografije vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Tatjana Kostanjević (akademska kiparica), Mia Matijević Akrap (akademska slikarica) i Aleksandra Šutalo kao predsjednica Povjerenstva i predstavnica organizatora.

Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2021. godine.

Izložba odabranih fotografija povodom svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige

Otvorenje izložbe najuspješnijih fotografija, po ocjeni Prosudbenog povjerenstva, bit će organizirano 13. listopada 2021. u okviru programa svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Požega, kada će biti održano i svečano proglašenje pobjednika te uručenje priznanja autorima izloženih fotografija. Nakon što je pogledaju posjetitelji Gradske knjižnice Požega, izložba će gostovati i u knjižnicama drugih gradova.

Više informacija potraži na www.gkpz.hr/foto-natjecaj.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI