Gradonačelnik Darko Puljašić uručio ugovore za građevinska zemljišta ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata

FOTO: V.P.

3.7.2020. | 08:30 | Vladimir Protić
Pregleda: 4537

U prostoru novog Doma branitelja Požega gradonačelnik Požege Darko Puljašić uručio je sedmorici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ratnih vojnih invalida s područja grada Požege, ugovore za građevinska zemljišta. Riječ je o zemljištu na području Mjesnog odbora Ciglane, u neposrednoj blizini Ulice Vilima Justa, a dobili su ih Albert Grgić, Ivica Franković, Damir Grgurić, Marko Bošković, Alen Amedović, Ivan Lončar i Hrvoje Perković. Svečanosti je nazočio Dinko Tandara pomoćnik ministra branitelja, Miroslav Bagarić voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje i žrtve rata pri Požeško-slavonskoj županiji i izaslanik župana Alojza Tomaševića.



U ime hrvatskih branitelja koji su dobili ugovore, ali i u ime Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije Gradu Požegi i resornom ministarstvu zahvalio je predsjednik Koordinacije Tomo Vrhovac, a okupljenima je prigodnim riječima pozdravio i gradonačelnik Darko Puljašić. - Koristim ovu prigodu da se zahvalim svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na svemu što su za nas učinili. Ovo je „vraćanje duga“ iz 2013. godine, ali smo sada učinili korak više i napravili projekt cijelog novog naselja na čijem ćete početku biti upravo vi. Ovaj dom je isto na tragu jedne ideje koju smo već ranije osmislili, a to je da svi budete pod istim krovom, u centru grada. ne smijemo zaboraviti da narod koji zaboravlja svoju prošlost nema svoju budućnost i stoga sam iznimno sretan sto smo danas svi zajedno ovdje. – rekao je gradonačelnik Puljašić te zahvalio Ministarstvu branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom na svoj pomoći koja je pružena u proteklom razdoblju.





U ime ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda obratio se pomoćnik ministra Dinko Tandara. - Ministarstvo hrvatskih branitelja pokušava ispraviti, odnosno napraviti ono što nije napravljeno skoro dvadeset godina. Kada nas je gradonačelnik kontaktirao rado smo prihvatili sufinancirati ovaj projekt uređenja Doma hrvatskih branitelja i drago nam je što će u ovom prostoru biti sve druge s područja grada i županije. Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz Grad Požegu, u udruge je uložilo gotovo 400 tisuća kuna, dok je to na razini županije oko 3,8 milijuna kuna.



Prigodom današnje dodjele uzvanici su obišli i prostorije novog Doma branitelja u kojem će biti smještene sve braniteljske udruge iz Domovinskog rata. Sada su već smještene dvije veće udruge, ali i Ured za branitelje.

























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI