GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA: Kratkim programom obilježen Europski dan jezika

FOTO: K.Š.

27.9.2021. | 14:17 | Kristina Šimić
Pregleda: 3426

Danas je u predvorju Glazbene škole Požega upriličen dvadesetominutni program povodom obilježavanja Europskog dana jezika. Tom prigodom srdačne pozdrave svim okupljenima uputio je ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević.- Upravo multietičnost čini našu sredinu , našu širu regiju, i naš kontinent izrazito bogatim. Na tom tragu mogu reći  da glazbene škole u Hrvatskoj pa tako i naša Glazbena škola isto daju svoj obol svemu tome. Kod nas se uz hrvatski jezik, uči još engleski, talijanski, njemački i latinski, a od sljedeće školske godine, nadam se i ruski jezik.- rekao je ravnatelj Kovačević.Ispred Požeško-slavonske županije i županice Antonije Jozić, okupljenim učenicima i profesorima obratio se dožupan Ferdinand Troha-  Drago mi je što učite sve spomenute jezike jer pjesme otpjevane na izvornim jezicima, zasigurno zvuče puno ljepše. Kad dođem u Glazbenu školu, ja uvijek volim reći da smo u prostoru gdje se koristi univerzalno pismo jer se vaše note i vaše partiture na svim jezicima čitaju isto-naglasio je dožupan Troha.

Uz klavirsku pratnju profesora Andreja Šepera izvedene su četiri skladbe. Učenica Bjanka Gruičić na francuskom jeziku otpjevala je pjesmu „Non, je n´irai plus au bois",  Anamaria Barišić otpjevala je pjesmu „ Kak angel neba“, dok je učenik Luka Žiberna na talijanskom i engleskom jeziku otpjevao pjesme „ A Vucchella“ te „Somewhere over the rainbow“

 
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI