FOTO: Najvišim vrhovima Papuka - PD Kablar Čačak

17.3.2024. | 09:22 | Višeslav Turković
Pregleda: 2247

HPD Gojzerica Požega ovog vikenda ugostila je prijatelje planinare iz Srbije, odvevši ih na dva najviša vrha Papuka - Ivačku glavu 913 mnv i vrh Papuka (ZEN klupica) 953 mnv.

Planinari PD Kablara iz Čačka stigli su u Požegu s željom za druženjem i upoznavanjem novih planina. Kako bi se lakše snašli na nepoznatom terenu, obratili su se svojim prijateljima iz Požege da im budu domaćini i vodiči. Višeslav Turković, predsjednik HPD Gojzerica Požega, osmislio je za njih planinarsku turu preko dva najviša vrha Papuka, tako da bude zanimljiva i ne preteška za njih.

U vođenju ove staze pomogli su mu vodiči iz društva: Hrvoje, Vlado, Ines i Davor, ugodno provodećidan na prelijepom Papuku. Prvo su se popeli na Ivačku glavu 913 mnv, drugi vrh Papuka po visini, s odličnim pogledom na sjever prema Dravi i Mađarskoj. Nakon uspona na vrh i uživanja u prelijepim pogledima, planinari su se spustili južnom stranom nastavivši preko Vratnica.


Nakon prolaska ugodnom šumskom stazom, izbili su na cestu podno vojne baze. Pošto se do vrha više ne smije ići uz ogradu, na ZEN klupicu su stigli novom markiranom stazom koja vodi ispod vojne baze.


Dugo su uživali međusobno razmijenjujući delicije koje su ponijeli sa sobom, za okrijepu i vraćanje izgubljene energije. Iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, na vrhu su napravili niz prekrasnih fotografija za uspomenu i dugo sjećanje. Nakon ovog uspona ostala je jedina nedoumica i neodgovoreno pitanje: Čija je rakija bolja - poznata rakija iz Čačka od šljive čačanke ili domaća slavonska šljivovica od šljive bistrice? Kako ovaj puta nisu znali ispravno prosuditi ovu nedoumicu su odlučili riješiti u Čačku, iduće godine kada naše ʼʼGojzericeʼʼ gostuju kod njih.

Do iduće zgode i nezgode!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI