DRUGI PUT ĆE PAMETNIJE... Učenik pleterničke škole zaprijetio učenicama da se nalaze na njegovom popisu za odstrel

4.6.2023. | 16:51

034portal

Pregleda: 12592

NOVO

Skupljate kestene? Nakon skupljenih 10 kg slijedi paprena kazna. Oprezno i s češerima, mahovinom, lišćem...
Benefiti razvoja moderne poljoprivredne proizvodnje na znanstveno-stručnom skupu „Pametna poljoprivreda„
U Požegi porslavljen sv. Vinko Paulski
Recept za savršeni jesenski ručak s pancetom i kestenima
Pogledajte tjednu ponudu poslova na području naše županije
Dvije djevojke ’operiraju’ po Požegi, policija ih u sred bijela dana uhvatila kako prose novac u centru grada
Sinoć zaustavljen pijani vozač (24) s 2,12 promila, a jučer su se dogodila i dva bijega s mjesta prometne nesreće
Provala u kuću i dvorišne zgrade, tučnjava u centru grada, dragovoljna predaja oružja...
Ususret dječjem tjednu prepunom aktivnostima: „Ljubav djeci prije svega“
Učenici Obrtničke škole Požega osvojili MEĐUNARODNI GRAND PRIX – BUDI UZOR 2023.

FOTO: zupan.hr

4.6.2023. | 16:51 | 034portal
Pregleda: 12592

Prije gotovo mjesec dana dogodio se strašan i nemili događaj u Beogradu. Događaj koji je potresao i samu Hrvatsku, događaj koji je podigao na noge brojne roditelje. I danas nakon mjesec dana od nemilog događaja koji se dogodio u Srbiji, roditelji svoju djecu u škole šalju s velikim grčem u trbuhu.

Nedugo nakon ovog strašnog zločina, brojni tinejdžeri su počeli na društvenim mrežama objavljivati kako i sami imaju popis učenika za koje planiraju odstrel. Istu takvu ideju dobio je i učenik pleterničke škole, prema informacijama koje smo dobili, na sreću sve to u ovom slučaju bila je samo jedna glupa igra koju će zasigurno pamtiti cijeli život.

Naime, kako nam govori ravnatelj OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, dječak se zaprijetio djevojčicama putem jedne grupe i rekao im kako se one nalaze na njegovom popisu. Ipak, kako tvrdi ravnatelj, isti popis nije ni postojao, ali na cijeli slučaj reagirala je i policija.


Glupa igra ili ne, škola je odlučila o svemu obavijestiti policiju. Kako neslužbeno doznajemo, policija nije pronašla nikakav popis i očito je dječak htio samo zastrašiti djevojčice, a što mu je u konačnici i uspjelo.

Dječak je za ovu prije svega glupu ideju, snosio posljedice. Kako nam potvrđuje ravnatelj, učenik je dobio ukor u školi, a sve ostalo je na policiji. Iako, da se prije mjesec dana nije dogodila ova strašna tragedija u Beogradu, za povjerovati je kako se dječak ne bi ovako nečega ni dosjetio.

Isto tako, ravnatelj pleterničke škole potvrđuje nam kako nije riječ o inače problematičnom učeniku. Djeci je ova strašna tragedija u Beogradu očito zanimljiva i ne shvaćaju koliko je sama ta situacija zapravo ozbiljna te kakve posljedice sa sobom nosi.

Nakon ove situacije u pleterničkoj školi, krenule su svakakve priče o popisima za odstrel. Naravno da istih popisa nije bilo, ali ravnatelj je bio primoran poslati učenicima obavijest kako bi se cijela situacija primirila.

O cijeloj situaciji poslali smo službeni upit u PU požeško-slavonsku. Ipak, odgovor na naša pitanja nismo dobili. Razlog tomu je što članak 60. Zakona o sudovima za mladež ne dopušta odgovaranje na naša pitanja.

Bilo kako bilo, dječak je naučio lekciju i sada mu ista šala nitni najmanje nije smiješna. Vjerujemo kako je on bio pravi primjer svim ostalim učenicima, kako je to zapravo jedna osjetljiva tema za koju postoje određene sankcije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI