Djeca planinari jučer na izletu na Trišnjicu

Pegazi- djeca planinari
(FOTO: HPD Gojzerica)

6.5.2024. | 09:04 | HPD GOJZERICA
Pregleda: 1121

Jučer su Pegazi - dječja planinarska sekcija pri Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi i HPD Gojzerica, zajedno organizirali dječji izlet na Trišnjicu. Anita Savić, voditeljica Sekcije za rad s mladima i Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi, voditelj spomenute sekcije Pegaz i član Upravnog odbora HPD Gojzerica Požega, skupa su animirali roditelje i djecu da se odazovu ovom prekrasnom izletu za djecu.Za njih su pripremili, osim prelijepe prirode i svježeg zraka, zanimljiv program u kojemu su mogli bezbrižno uživati. 


Velika skupina od 50-tak roditelja i djece okupila se ispred Veličkih bazena, a onda su nastavili automobilima do Starog veličkog kamenoloma. Tamo su ostavili automobile i pješice se uputili prema zgradi Šumarskog fakulteta, gdje su napravili pauzu za odmor i različite igre.
Djeca su se rasula po obližnjim livadama, igrajući se različitih zanimljivih igara. Bilo je tu nogometa, lovice i skakanja preko potoka, igara koje današnja djeca uglavnom ne igraju zbog prevelike dostupnosti mobitela i interneta. Na ovom primjeru vidjelo se u čemu oni stvarno uživaju i što je primjereno za njihov uzrast.Nakon toga nastavili su cestom do Trišnjice, gdje su djeca kao i roditelji, mogli uživati u čarima najveće ljuljačke na Papuku. Djeca su pronašla svoju zanimaciju u različitim edukativnim igricama, koje su za njih pripremili iskusni animatori. Roditelji su za to vrijeme otpustili kočnice pokazujući onu svoju opuštenu i bezbrižnu stranu, koja ih je vratila u njihovo djetinjstvo.Kako ne bi ostali gladni naložili su vatru, a onda su na žaru pekli slaninu i ostale mesne delicije. Po završetku izleta punih stomaka i emotivno obnovljeni, vratili su se do automobila kako bi se na vrijeme stigli kući.Na kraju ovog već tradicionalnog izleta za djecu, profesor Frano Barišić dodao je sljedeće: ʼʼPegazi zajedno sa članovima HPD Gojzerica iskoristili su današnji dan za odlazak na Trišnjicu. Nogomet, ljuljanje, skakanje preko potoka su igre koje su danas iskoristili naši najmlađi, dok su odrasli uživali u pripremi slavonskih delicija. Izvrsno proveden dan je poticaj i ostalima da se odazovu na idući susret.ʼʼ


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI