Recept za popečke od tikvica koji su iznutra tako mekani, a izvana super hrskavi

Popečci od sira i tikvica
(FOTO: Shutterstock)

26.4.2024. | 07:56 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1871

Popečci od tikvica su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!

Popečci od tikvica i sira - sastojci: 

200 g ricotte
300 g tikvica
1 jaje
1 režanj češnjaka
50 g parmezana
50 g krušnih mrvica
prstohvat soli
malo papra
krušne mrvice za valjanje


Popečci od tikvica i sira - priprema:


Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane oko tri minute minute, a potom isto toliko s druge strane.
Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.

izvor: zadovoljna.hr



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
POPEČCI
SIR
TIKVICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI