Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

Kolač na čaše
(FOTO: Shutterstock)

6.5.2024. | 08:57 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 5866

Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjura.

Sastojci za biskvit s trešnjama:

250 grama očišćenih trešanja1 jogurt (200 ml)2 velika jajapola čaše šećerapola čaše ulja2 čaše oštrog brašna2 male žličica praška za pecivomalo ulja i brašna za kalup
Priprema biskvita s trešnjama:Kalup za pečenje premažite uljem i posipajte oštrim brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa prosijte u posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer i miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i ne dobije svijetložutu boju. Sada malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini. Zatim u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Nakon toga dodajte prosijano brašno i umiješajte ga u smjesu, a na kraju ubacite očišćene trešnje i sve sjedinite.Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada poprimi tamnu zlatnožutu boju i kada se odvoji od rubova. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi, a nakon toga po želji pospite šećerom u prahu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI