Država platila uvođenje brzog interneta u školu koja ne radi

Područna škola u Donjem Čagliću dobit će brzi internet
(FOTO: Mario Barać)

27.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4544

Nedavno je objavljena informacija kako je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije dodijelila 970.000 kuna HT-u za razvoj širokopojasnih mreža u Požeško-slavonskoj županiji, a među školama koje bi trebale dobiti brzi internet spomenuta je i područna škola u Donjem Čagliću kod Lipika.

Nema djece – nema škole

Ta bi informacija bila posebno dobro prihvaćena kada bi ova škola bila aktivna i kada bi se u njoj školovala djeca. Potvrdila nam je to i Sanda Ivanović, ravnateljica Osnovne škole Lipik kojoj pripada područna škola u Čagliću.


Ravnateljicu nitko nije službeno kontaktirao


– Tu sam informaciju saznala neslužbeno. Nitko me nije kontaktirao po tom pitanju niti sam podnosila zahtjev jer od školske godine 2011./12. djeca više ne idu u ovu područnu školu. Razlog je što su tri učenika završila 4. razred, a nije bilo nove djece za upis. Pretpostavljam da su te informacije o ovoj školu dobili iz sustava mreža škola koja nije baš vjerodostojna jer u njoj su evidentirane i neke škole koje godinama ne rade poput one u Kukunjevcu ili u Kovačevcu, ističe ravnateljica Ivanović.

Postoji mogućnost ponovnog otvaranja škole

Tvrdi i kako područna škola u Donjem Čagliću nije trajno zatvorena, a prema informacijama koje je dobila od predstavnika Mjesnog odbora ovog naselja, u budućnosti bi moglo biti školaraca jer postoji određeni broj djece koja još nisu u predškolskoj dobi. – Za to mora postojati interes od strane roditelja, županije i naše škole i vjerujem da tu neće biti problema. Mogući problem su uvjeti u školi u kojoj su se učenici grijali na drva, pojašnjava ravnateljica Ivanović.

Apostrofirajući temu ulaganja u brzi internet dodaje kako druga područna škola, ona u Dobrovcu, ima i internet i telefon.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI