Recept za šparoge s maslacem i češnjakom uz hrskave komadiće pršuta

Šparoge s maslacem i češnjakom uz hrskave komadiće pršuta
(FOTO: Shutterstock)

27.4.2024. | 09:41 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1351

Kada vam ponestane inspiracije za nova jela, držite se svježeg i sezonskog. Iako u današnje vrijeme "sezonsko" ima manje jasne granice, s obzirom na to da je nečemu uvijek negdje sezona, ako ne drugdje – a onda u stakleniku. Ali još uvijek postoje delicije iz prirode u kojima možete uživati samo kratko, a šparoge su među prvima na listi najtraženijih u proljeće. U ovome receptu divlje šparoge možete zamijeniti pitomima, ali mi bismo se uvijek radije – ako možemo birati - odlučili za njihovo gorko-zeleno savršenstvo.

Ovaj recept je i više nego jednostavan, a tjestenina sa šparogama i hrskavim mrvicama pršuta bit će gotova za jedva 15 minuta. Možete je poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo, a količine sastojaka iz recepta dovoljne su za četiri porcije predjela ili dvije dobre porcije ručka ili večere.

Tajne nema nikakve, a nema ni kompliciranja. Jednostavno – fini sastojci: maslac aromatiziran češnjakom, šparoge, parmezan i zabavno iznenađenje u obliku hrskavih komadića pršuta. Teško je odoljeti, a srećom – i ne morate!


Sastojci za tjesteninu sa šparogama i hrskavim mrvicama pršuta:


4 kriške pršuta
75 g maslaca
1 češanj češnjaka, protisnut
250 g šparoga
300-350 g tjestenine po izboru
25 g parmezana, sitno naribanog

Priprema tjestenine sa šparogama i hrskavim mrvicama pršuta:

Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu s neprianjajućom podlogom i pržite pršut uz stalno okretanje dok ne postane lijepo hrskav. Ohladite pa izmrvite na komadiće.
U tavi zagrijte maslac, dodajte češnjak i lagano pržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.
U loncu s kipućom slanom vodom blanširajte šparoge 2-3 minute ili dok ne omekšaju, a zatim ih izvadite i posušite na pari ili kuhinjskim ručnikom.
U istu kipuću vodu od šparoga stavite tjesteninu ili njoke i kuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite.
Ponovno zagrijte na vatri tavu s maslacem i češnjakom, dodajte šparoge i tjesteninu, zagrijte i pomiješajte.
Poslužite posipano parmezanom i komadićima hrskavog pršuta.

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI