Mimohod istine: Branitelji prošli središtem Pakraca

03.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3776

U Pakracu je danas nizom događanja obilježena 21. početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Program kojeg su organizirali članovi Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika započeo je svetom misom koja je služena u župnoj crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije u Pakracu nakon čega su branitelji, u Mimohodu istine prodefilirali gradskim ulicama prema rimokatoličkom groblju gdje su, na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima delegacije položile vijence i zapalili svijeće.

Središnje postrojavanje sudionika događanja iz 1991. godine održano je na platou ispred pakračke tržnice gdje su se braniteljima obratili Nevenka Benić, ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i izaslanica Ministra branitelja, pakrački gradonačelnik Davor Huška, lipički gradonačelnik Antun Haramija, brigadir Zdravko Andabak, predsjednik Udruge Tigar 1991 Rakitje, general Marko Lukić, koji je 1991. godine bio zapovjednik svih specijalnih jedinica hrvatske policije i Miroslav Ivančić, predsjednik UHPB Pakraca i Lipika.


U spomen na događanja iz ožujka 1991. godine, otkrivena je spomen ploča ispred zgrade Policijske postaje Pakrac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI