Objavljeni kandidati za naj sportaše Pakraca i Lipika

Kandidati za sportaše Pakraca i Lipika
(FOTO: Pakrac.hr)

03.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4463

Komisija Pakračkog/Lipičkog lista izabrat će i ove godine najbolje sportaše Pakraca i Lipika. Prijavljeno je osam kandidata, od kojih je petorica sportaša i tri sportašice. Također, pet je kandidata za sportaša Lipika, dok ih je samo troje kandidirano za najboljeg sportaša grada Pakraca.

Pobjednici će biti objavljeni 17. veljače u Pakračkom listu, a lista kandidata objavljena je na službenom portalu Grada Pakraca.

Kandidati za Pakrac


Vesna Radanović, ŠRK “Trnje” Zagreb
Dugogodišnja članica ženske ribolovne  reprezentacije  te  članica  prvoligaša  Ribolovnog kluba “Trnje” iz Zagreba s kojim je drugu godinu za redom, osvojila ekipni naslov prvaka. Vesna je u posljednje dvije godine u pojedinačnoj prvoligaškoj konkurenciji osvojila naslov viceprvakinje. Prošle je godine s reprezentacijom nastupila na Svjetskim ribolovnim igrama - Olimpijadi u Firenci gdje je ekipno osvojila 4. mjesto. Vesna je 1997. godine u izboru našeg Lista bila proglašena najboljom sportašicom Grada Pakraca.


Tomislav Nemet, SK “Kuna” Pakrac
Od uspjeha ovog 61-godišnjeg veterana treba izdvojiti zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u Fildu  koje  je  održano  u  Bjelovaru  gdje  je  ispucao 595 krugova, čime je za 21 krug popravio hrvatski rekord  u  toj  kategoriji. Srebro  je  osvojio  u  austrijskom  Unterrabnitzu  gdje  je  održan  međunarodni grand prix, u kategoriji  Tradicionalni luk. Sa srebrnim medaljama vratio se i sa Fita PH koje je održano u Novigradu te iz Tršća gdje je održano finale 2D kupa.

Adriano Baškiera, NK “Hajduk” Pakrac
Već je nekoliko sezona standardan prvotimac pakračkog Hajduka kojeg je za najboljeg sportaša klub kandidirao po prvi put. Adriano ima 23 godine, igra u zadnjem redu kao obrambeni igrač, ali nerijetko je i pred protivničkim golom pa je prošle godine postigao ukupno osam golova. Tehnički i taktički je vrlo jak, a impresionira njegova mirnoća na terenu pa, iako igra na vrlo odgovornom i  teškom  mjestu  u  momčadi, rijetko  kada  dobiva javne opomene. Adriano je inženjer elektrotehnike, nezaposlen je i živi u Lipiku gdje je i igrao dugo godina.

Kandidati za Lipik

Kristina Nevrkla, ŽNK “Osijek”
22-godišnja računalna tehničarka iz Poljane nogometna je reprezentativka Hrvatske koja je u reprezentativnom dresu nastupila 30 puta i do sada postigla jedan gol. S profesionalnim nogometom se bavi od 17. godine kada je pristupila  Nogometnom  klubu  “Dinamo  Maksimir”  u kojem je igrala sve do jesenas kada je prešla u ŽNK “Osijek”,  ekipu  koja  posljednjih  godina  dominira hrvatskim ženskim nogometom, a s kojom je Kristina ove godine zaigrala i u ženskoj Ligi prvaka.

Martina Papaik, ŽRK “Lipik”
14-godišnja učenica 8. Razreda Osnovne škole “Lipik” jedna je od najtalentiranijih igračica ŽRK “Lipik”. Iako vrlo mlada, Martina je već učvrstila mjesto u seonirskoj ekipi koja se natječe u 3. rukometnoj  ligi, a  nastupa  i  za  kadetsku  ekipu kluba koja je lani u konkurenciji 10 ekipa osvojila odlično 2. mjesto, a u kojoj je Martina bila nezamjenjiva. Igra na poziciji razigravača (srednji vanjski) i odlikuju je odlična tehnika i ideja u igri. Ove jeseni je zajedno sa školskom ekipom osvojila naslov županijskih prvakinja.

Tibor Nemet, KK “Lipik 1974.” i KK “Medveščak 1958.”
Prošla je godina bila uspješna i za  Tibora Nemeta,  16-godišnjeg  učenika  2.  razreda matematičke gimnazije u Zagrebu koji u kuglanju nastupa s dvije registracije, za KK “Lipik 1974.” i zagrebački “Medveščak 1958.”.Tibor je prošle godine za Lipik nastupio 9 puta, a uz sve pobjede, najbolji  je  igrač  s  prosjekom  od  523  čunja.  U Medveščaku Tibor igra u Ligi mladih Grada Zagreba gdje je trenutno pojedinačno vodeći igrač lige s prosjekom od 564 čunja u konkurenciji 63 igrača. Iza Tibora su uspješni nastupi na parovnom prvenstvu Regije Centar (2. mjesto), te ekipno PH za juniore (5. mjesto).

Antun Gamberger, RK LiPa Pakrac - Lipik
Jedan  od  najvažnijih  igrača  rukometnog  trećeligaša LiPa je Antun Gamberger, 20-godišnji vanjski igrač koji je prošlu sezonu završio sa 145 postignutih  golova, najviše  u  klubu. Trenira  kada  god  mu dozvole  obaveze  studiranja  u  Osijeku  gdje  je  na drugoj  godini  elektroenergetike, a  odlikuje  ga  bespoštednost i požrtvovnost, pa je zbog svog poštenog i predanog pristupa igri, podjednako omiljen i među suigračima, ali i među navijačima.

Tomislav Kužilek, NK “Lipik”
Tomislav  Kužilek, 28-godišnji  vezni  igrač  NK “Lipik”, zbog svoje je srčanosti i požrtvovnosti na terenu,  posebno  omiljen  kod  lipikovih  “White horsesa”. Prošle je godine Tomislav imao problema s ozljedama, ali je nerijetko igrao nezaliječen, ne štedeći se u ni jednom startu. Iza sebe ima bogatu  nogometnu  karijeru:  prošao  je  sve  mlađe kategorije  prvoligaša  “Zagreba”, a  jedno  je  vrijeme igrao i u austrijskom trećeligašu AC “Wolfsberg”. Osim u igračkom dijelu, Tomislavov doprinos je velik i kroz treniranje mlađih nogometnih kategorija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI