Kako privesti kriminalce: Osvojili ste besplatno pivo!

Chesterfield PD - vozilo
(FOTO: Flickriver.com)

11.11.2011. | M.N.
Pregleda: 1862

Policija u engleskom gradiću Chesterfieldu imala je dugo probleme s privođenjem više desetaka osumnjičenih kriminalaca, koje nikako nije uspjela naći kod kuće ili se nisu odazivali njihovim pozivima i otvorili im vrata svojih domova. Policijski su istražitelji našli nove metode kako privući osumnjičene osobe da same dođu na razgovor u policijsku postaju, piše britanski list Telegraph.

Policija je poslala na adrese svih koji su izbjegavali suradnju pismo u kojem se predstavljaju kao marketinška kompanija koja ih je izabrala u nagradnoj igri te su osvojili sanduk piva. Čak 19 osumnjičenika "palo" je na njihovu foru i zagrizlo mamac. Kada su se našli na dogovorenoj adresi gdje im je trebalo biti predano pivo, naišla je policija i privela ih.

- To su ljudi koji su dosta dugo uspijevali izbjeći uhićenje. Pokazalo se da je ova taktika s nagradnom igrom najučinkovitija - rekao je glavni policijski inspektor Graham McLaughlin o operaciji popularno nazvanoj "Operation Rocky".




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI