Novinar dobio nagradu za članak o mladoj Požežanki koja je bila ponos Hrvatske

Ranka Njegovanović
(FOTO: Franjo Lepan/24sata)

23.03.2016. | V.B.
Pregleda: 4248

Udruga Pragma, koja se bavi promicanjem obrazovanja, dodijelila je novinaru 24sata Franji Lepanu iz Slavonskog Broda "Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja” u kategoriji tisak ili online izdanje za članak "U školi ima sve petice, a doma se brine o bratu i bolesnoj baki”.

Franjo je pisao o djevojci Ranki Njegovanović (16) iz Požege koja je zbog bolesti majke morala sazreti ranije od svojih vršnjaka. Kad je prvi put o njoj pisao imala je deset godina, a unatoč svim zadacima koja je morala obavljati, u školi je imala sve petice. Zbog toga je dobila nagradu Ponos Hrvatske o čemu smo pisali 2012. godine.

- Ona je jako dobra učenica, vrijedna i marljiva. Brine se o mlađem bratu. Jako mi je drago i radi nje što sam dobio nagradu. Vjerujem da ću joj dio nagrade donirati kao pomoć, što sam činio i ranije. Ovo je lijep poklon za Uskrs - rekao je Lepan i dodao kako joj je znao pokloniti školsku torbu, a njezinu bratu kupiti igračku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI