Prisega ročnika: ¨Od malih nogu san mi je priključiti se Oružanim snagama RH¨

Jelena Dadaković
(FOTO: Tomislav Milanović)

12.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 18876

"Ovo je za mene bio jako emotivan trenutak. Roditelji su ovdje i imam veliku podršku od njih. Od malih nogu sanjam o priključivanju Hrvatskoj vojsci, da idem očevim stopama i napokon se to dogodilo. Ja se nadam poslu u vojsci, studiram diplomaciju i međunarodne odnose i jednog dana bih htjela raditi u vojnoj diplomaciji", rekla je jedna od 48 ročnica koje su danas svečano prisegnule vjernost domovini,  22-godišnja Jelena Dedaković.

Jelena je kćer Mile Dedakovića-Jastreba, zapovijednika 204. vukovarske brigade tako da joj je vojni život u obitelji. Za temeljnu obuku kaže kako joj nije bila prezahtjevna i zadovoljna je uvjetima u požeškoj vojarni.




Danas je u požeškoj vojarni vjernost domovini svečano prisegnulo 424 ročnika i 48 ročnica u 16. naraštaju vojnika. Njihova obuka trajat će osam tjedana. Prije prisege prethodile su mnogobrojne svečanosti poput pokaznih vježbi rukovanja oružjem i svečanih govora.







- Sam osjećaj i čast pripadanja Oružanim snagama Republike Hrvatske i iskustva koja se mogu steći u vojsci motivirala su me za prisegu. Cilj mi je ulazak u djelatnu vojnu službu. Imam neobično zanimanja i sve ovisi o mojim rezultatima. Ja se nadam da ću svojom upornosti uspjeti ostvariti planove - rekao je magistar forenzike, ročnik Vinko Garković iz Kutjeva.



- Današnjom prisegom obvezali ste se na vjernost svojoj domovini i na profesionalno izvršavanje svojih obaveza. U današnjem globaliziranom svijetu punom kriza i izazova razvijamo oružane snage spremne i sposobne za štićenje hrvatskih nacionalnih interesa. Naše oružane snage i dalje će se nastaviti razvijati, prožete domoljubljem i pobjedničkim duhom koje smo stekli u Domovinskom ratu - rekao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Mirko Šundov.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI