Klanjanje u crkvi sv. Lovre: Stotinjak mladih Novu godinu dočekalo u molitvi

Nova godina u crkvi sv. Lovre
(FOTO: Požeška biskupija)

01.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4577

Nekoliko stotina mladih, predvođeni župnim vikarom župe sv. Terezije Avilske Krunoslavom Siroglavićem organizirali su molitveni doček Nove godine klanjanjem u crkvi sv. Lovre, na kojem je sudjelovao i biskup Antun Škvorčević, prenosi službeni portal Požeške biskupije.

Većina od njih su srednjoškolci i studenti koji subotom navečer sudjeluju na klanjanju u požeškoj Katedrali. Na početku programa bio je prikazan kratki film o mladima u procjepu između dobra i zla te značenju Isusa Krista za njihovu slobodu. Potom je biskup mladima čestitao što su među mnogim mogućnostima izabrali doček Nove godine u crkvi sv. Lovre i tako se poštedjeli zadimljenih očiju cigaretama i zamagljene nutrine bučnim programom. Istaknuo je da ju je Isus institucionalizirao u otajstvu svete euharistije te ih je pozvao da joj otvore svoja mladenačka bića te  njezina nježnost izliječi njihove rane, unese u njih svjetlo i mir. Poželio im je da tako ispunjeni uđu u novu 2016. godinu i da im ona tim putem bude blagoslovljena, navodi se na biskupijskom portalu.

Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim nakon čega su mladi u Dvoranu bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma nastavili družiti se u radosti uz mali domjenak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI