Radionica o važnosti, održavanju i budućnosti planinarskih putova

Radionica i tečaj na Jankovcu
(FOTO: HPD HZZO Požega)

07.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2585

U organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Slavonskog planinarskog saveza i Parka prirode Papuk na Jankovcu je, u kući Eko točke Parka prirode Papuk, održan sastanak Komisije za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza s povjerenicima za planinarske putove Slavonije i šire regije.

- Bilo je 60 sudionika i naši gosti, predsjednik Planinarskog saveza Srbije Boris Mičić i Planinarskog saveza Vojvodine Iso Planić. Sastanku je nazočilo 60 sudionika koje je pozdravila predsjednica Komisije za planinarske putove HPS-a Bernarda Huzjak i predsjednik Izvršnog odbora HPS-a Vladimir Novak, koji je gostima iz Srbije poklonio Monografiju hrvatskog planinarstva, a oni su također uzvratili knjigom o planinarstvu u Srbiji. Bilo je riječi o važnosti, održavanju i budućnosti planinarskih putova u Hrvatskoj te o osposobljavanju planinara koji ih održavaju. Bila je to svojevrsna kreativna radionica u kojoj su sudionici aktivno sudjelovali svojim prijedlozima i iskustvima koji će koristiti svim planinarima - reka nam je Nada Banović iz HPD HZZO Požega.







Nakon sastanka počeo je tečaj za markaciste za47 sudionika iz Slavonije koji će završiti sutra praktičnom vježbom i radionicom.

- Svi su sudionici uživali su ljepoti zaštićenog krajobraza Park šume Jankovac u prekrasnom jesenjem ruhu jer, ako je jesen najljepši i najtopliji poljubac godine, onda je ovaj susret planinara odabrao najljepše moguće vrijeme za svoje održavanje - dodala je nada Banović.






   


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI