Čaglinski proračun ipak usvojen: Nitko ne želi kočiti investicije

Ivan Đurina, načelnik Općine Čaglin
(FOTO: Domagoj Katić)

21.03.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 3004

Žustra rasprava se vodila sinoć u zgradi čaglinske općine na 25. sjednici Općinskog vijeća gdje je nakon sat vremena ipak izglasan proračun za 2013. godinu koji iznosi oko 4,5 milijuna kuna. Podsjetimo kako na posljednjoj sjednici u 2012. godini proračun nije izglasan, a Žarko Nemeček (HDZ), predsjednik Općinskog vijeća je rekao kako je proračun predizborni te da je to razlog zbog kojeg nisu glasali za njega.

Novi prijedlog proračuna nije bitno drukčiji od prethodnog, ali je ipak usvojen jer su vijećnici zaključili kako će svi kapitalni projekti stati s radom te kako neće biti moguće isplate naknada školarcima i novorođenčadi ukoliko ga ne usvoje.

Proračun jednoglasno usvojen


- Neodgovorno je neusvojiti proračun jer tada sve staje i kada dođe povjerenik možemo samo funkcionirati u praznom hodu. Dolazi nam legalizacija objekata koju nećemo moći izvršiti ako ga ne usvojimo - istaknuo je Ivan Đurina (HNS), načelnik Općine Čaglin koji je na početku sjednice vijećnicima rekao kako ju je on sazvao jer to nije htio učiniti predsjednik Vijeća.


Tijekom rasprave Nemeček je ponovno naglasio kako se na prošlim izborima proračun zloupotrijebio. - Socijalna pomoć je potrošena do Uskrsa, komunalni doprinosi se koriste u privatne svrhe - jedva da je Nemeček i počeo kada mu je Đurina oduzeo riječ zbog, prema njemu, širenja laži. - Nije vam ovo predizborna kampanja - kazao je Đurina.


Žarko Nemeček, predsjednik Općinskog vijeća Čaglina

Politika koči izgradnju sportske dvorane

Najviše je polemike bilo oko čaglinskog komunalnog poduzeća koje je u blokadi. Tihomir Briš (HSS) je dao prijedlog oko prijenosa novca na račun komunalca kako bi se račun odblokirao, nakon postignutog dogovora oko toga jednoglasno su usvojili proračun. Nemeček je dodao kako je potrebno Komunalac izbaviti iz dugova i pripojiti ga Općini te ukinuti mjesto direktora.

Prije proračuna vijećnici su izglasali naknadu za političke stranke u iznosu od 1.000 kuna po vijećniku te je donesena odluka o broju vijećnika kojih će biti 13 u novom mandatu, a sada je usklađena s novim zakonom.

Đurina je pojasnio i zašto su stali radovi na sportskoj dvorani. - Već godinu dana se ništa ne radi jer je izvođač radova otišao u stečaj. Najviše se kasni s kotlovnicom za koju smo dobili 190.000 kuna, ukoliko je ne napravimo do 30. lipnja ove godine morat ćemo taj novac vratiti Fondu za zaštitu okoliša. Sve zajedno nas košta 280.000 kuna, a ja vjerujem kako će do roka biti gotovo. Smatram kako bi dvorana već bila gotova da je HDZ ostao na vlasti jer sam dobio odgovor kako nova vlast ne može odgovarati za nešto što je prijašnja potpisala. Smatram kako to politika koči.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI