Dosta nam je blata i snijega na cesti, tražimo asfalt!

Stanovnici dviju vetovačkih ulica tvrde da ih gradska vlast zapostavlja
(FOTO: Domagoj Katić)

22.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 12324

Stanovnici dviju vetovačkih ulica - Mikić brda i Vinogradske ogorčeni su, kako tvrde, ponašanjem kutjevačkih gradskih vlasti prema njihovu selu. Razlog je dugogodišnje čekanje na asfaltiranje 2.100 metara, koliko iznosi dužina obje ulice zajedno.

Cijeli niz problema

- Tražimo da se što prije riješi jer je ovakvo stanje neizdrživo. Voda nam se izlijeva na cestu čim padne prva kiša, svake godine moramo ovjes na autu mijenjati, djeca u čizmama idu u školu, snijeg moramo sami čistiti - samo su neki od problema koje je iznio Damir Matić, stanovnik Vinogradske ulice te dodao kako je bio bager samo da se pokaže da se nešto radi.





To su, kažu stanovnici, najstarije ulice u Vetovu koje čekaju asfalt već 40 godina.

U grad u čizmama, da bi kasnije obule štikle

- Kada smo tražili gradonačelnika da nam asfaltira ulice, rekao nam je da nije djeda Mraz. Tražimo da se to što prije riješi jer se djeci smiju kad prljava dođu u školu, to je stvarno sramota. Bio je samo jednom kada je padala kiša, provezao se autom i otišao, a redovito izbjegava i naše telefonske pozive  - tvrdi Ivana Marić, 18-godišnja stanovnica Mikić brda.



Njezina prijateljica, Josipa Marić dodaje kako moraju u čizmama silaziti niz brdo, a tek onda obuti štikle u kojima idu u večernji izlazak.

Pavković je barem nasipao cestu

- Nitko se nije zalagao za brda u Vetovu, prošli mjesni odbor se u 5 godina nije sastao niti jednom. Prošli gradonačelnik, Anto Pavković je makar nasipao ovu cestu, ovaj ništa - ogorčen je Mutić te najavljuje prosvjed i dodaje kako nema odustajanja bez obzira na sve jer ovako dalje ne vrijedi.



Nikolić najavljuje asfaltiranje već nagodinu

Kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić kaže kako je upoznat s problemom te da već iduće godine planira asfaltirati jednu ulicu u Vetovu.

- Uz te dvije ulice imamo i još jednu koja je manja, ali je isto treba asfaltirati. Istu situaciji imamo i u Gradištu, stoga moramo paralelno raditi tamo i u Vetovu. Vrijednost ukupne investicije za sve 3 ulice u Vetovu je 1,3 milijuna kuna i do sada s blokiranim računom nismo mogli ništa. Zašto one prije nisu bile rješene ja ne znam, ali mi smo sada izveli geodete, napravili predradnje, pripremili troškovnik i kao što sam rekao iduće godine kreću radovi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI