20 godina na pustom otoku, vlast ga želi vratiti u civilizaciju

David Glasheen
(FOTO: Daily Mail)

26.08.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4002

Australac David Glasheen popularno je prozvan "stvarni Robinson Crusoe" jer već skoro 20 godina živi sam na pustom otoku Restoration, udaljenom desetke kilometara od australske obale.

Glasheen je nekoć bio biznismen i broker, ali je uslijed velikog sloma burze 1987. godine izgubio skoro 10 milijuna američkih dolara. Tada se odlučuje povući što dalje od ostatka svijeta i bira život na otoku, gdje se uz dozvolu države Australije seli 1993. godine.

Brzo se prilagodio. Uzgaja vlastito voće i povrće, povremeno ga posjećuju turisti, a proizvodi i vlastitu električnu energiju pomoću sunca.


Međutim, nedavnom presudom australskog suda Glasheen će se morati povući s otoka. Njemu je ovaj otok, naime, predan na korištenje samo uz uvjet da na njemu izgradi turističke sadržaje. Budući da ništa nije napravio, australske vlasti su odlučile da mu otok oduzmu nazad, a njega protjeraju nazad u civilizaciju.


- Ova presuda je užasna - kratko je komentirao Glasheen za Daily Mail.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI