Na Varelovcu traže asfalt: Kad ćemo doći na red?

Stanovnici Ulice dr. A. Schwartza
(FOTO: Mario Nakić)

03.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10465

Čitatelji iz ulice Varelovac i stanovnici nekoliko obližnjih ulica u tom dijelu grada pozivali su nas već nekoliko puta da napravimo reportažu o njima i svakodnevnim problemima s kojima se susreću zbog nedostatka prvenstveno asfalta, ali tu je tek početak njihovih problema. Kako doznajemo, u samoj ulici Varelovac asfalt bi uistinu uskoro trebao biti realnost, ali okolne ulice nisu još u planu. Stanovnicima Ulice dr. Ante Schwartza takvo "djelomično" rješavanje velikog gradskog problema zvanog Varelovac nikako ne odgovara.

- Već pet godina tražimo asfalt i odvodnju oborinskih voda. Kada padne kiša tu je blato i poplava na dnu ulice, a po ljetu gutamo prašinu. Djecu moramo slati skroz do groblja da uče voziti bicikl, ovdje je nemoguće. Automobili su uništeni - požalili su nam se brojni stanovnici Ulice dr. A. Schwartza, koji inzistiraju na potrebi asfalta za sve ulice na tom području.

- Pisala sam gradskoj pročelnici za komunalne djelatnosti Jasminki Vodinelić na e-mail, objasnila sam joj naše probleme i pitala je kada će i kako Grad Požega pristupiti njihovu rješavanju. Još nisam dobila nikakav odgovor - rekla nam je Marija Zubić.


Doznajemo kako se borba za asfalt u Varelovcu vodi već dosta dugo. Tomislav Turković i Mirko Palian su skupljali potpise susjeda i donijeli peticiju u gradsku upravu. Turković kaže da je dobio odgovor da će Schwartzova biti asfaltirana još prije tri godine, ali onda su asfaltirali samo donji dio. Veći dio naselja je ostao u prašini i kamenu. Varelovac i sada živi od obećanja u koja stanovnici sve manje vjeruju.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI