Najbogatija Australka ne želi da djeca naslijede njezin novac

Ilustracija: Novac na stolu
(FOTO: PIXSELL)

16.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 1786

Nakon što je sudac odbio njezin zahtjev da bogatstvo kojim raspolaže ostane u tajnosti, u javnost su izašle pojedinosti o sudskom procesu koji najbogatija žena u Australiji Gina Rinehart vodi sa svojom djecom. Ona je, naime, pokušala njima uskratiti bogatstvo i natjerati ih da rade, no djeca je zbog toga tuže jer traže svoj dio nasljedstva, piše britanski list Guardian.

Vrijednost Gine Tinehart procijenjena je na 15 milijardi američkih dolara u rudnicima, kompanijama, nekretninama i zlatu. Veći dio bogatstva ona je naslijedila od oca, a dio nasljedstva pripada i njenoj djeci. Pokušala je oduzeti djeci njihov dio, barem dok ne dođu u godine za mirovinu jer, kako kaže, oni su razmaženi i ne žele raditi.

Ginini odvjetnici su u priopćenju za javnost objasnili kako su njezinih četvero djece, koja sada imaju između 25 i 35 godina, uživali u mladosti te su si priuštili najskuplje kuće i automobile. Nisu navikli niti su učili išta raditi pa se Gina boji da će nakon njene smrti njihova kompanija propasti ukoliko se oni na vrijeme ne nauče odgovornosti i radu, stoji u priopćenju.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI