Županijske zgrade zbog kredita založene u Hypo banci

Zgrade Županije i HZJZ-a na adresi Županijska 7 i 9 založene su u Hypo banci
(FOTO: Mario Nakić)

25.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4728

Županija je založila nekretnine u Županijskoj ulici, zgrade u njenom vlasništvu na kućnim brojevima 7 i 9 procijenjene vrijednosti oko 3 milijuna eura kao zalog za otplatu kredita Županijske uprave za ceste u Hypo banci, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj sjednici Županijske skupštine, a na županov prijedlog.

- Jučer smo doznali nakon sastanka u Hypo banci, gdje je Županija preuzela dva kredita ŽUC-a ukupne vrijednosti oko 65 milijuna kuna, da nakon kontrole Hrvatske narodne banke naša dosadašnja garancija za vraćanje ovih kredita nije više dovoljna. Traže od nas jamstvo ŽUC-a, a mi možemo založiti jedine nekretnine u vlasništvu Županije, a to su ove dvije zgrade - objasnio je župan Marijan Aladrović.

Moratorij kredita u Hypo banci istekao je 2010. godine, no Županija ga ni tada nije mogla vraćati pa je zatražila produženje moratorija. Župan je objasnio kako se sada ne povećava zaduživanje, ali banka traži jači zalog jer je kontrola HNB-a utvrdila kako dosadašnje garancije, u smislu mjenica, nisu dovoljne. Na skupštini se nisu pojavili vijećnici SDP-a, a županov je prijedlog izglasan glasovima svih prisutnih vijećnika kojih je bilo 21, dakle dovoljno za kvorum. Nikola Brekalo (HDSSB) je kazao kako bi se za ovakve stvari trebalo tražiti izvanredna sredstva države jer je očito da županija neće moći nikada otplatiti toliki kredit.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI