Neferović: HDSSB vrši pritisak na Božića; Božić: Na mene ne vrše pritisak. Podržao sam proračun

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege
(FOTO: Tomislav Milanović)

07.12.2015. | T.Milanović/L.Galić
Pregleda: 3764

"Dva i pol tjedna od prezentacije projekata očekivali smo određene reakcije oporbenih političkih opcija, no interes za grad Požegu očito ne postoji. Nije bilo ni sugestija ni prijedloga kada je u pitanju gradski proračun, a pojedinci koji su koristili sjednice gradskog vijeća kao vid osobne promocije i stvaranja mučne atmosfere u radu i bolje je da ne dolaze kao što nisu ni ovaj put. S takvim statusom tražiti ulogu gradskog vijećnika je jako neozbiljno, ali to ide njima na savjest", osvrnuo se gradonačelnik Neferović na posljednju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su, kaže, najvažnije točke bile izglasavanje proračuna i kreditno zaduženje Grada u visini od 35 milijuna kuna za projekte koji se trebaju realizirati u sljedeće dvije godine.

Tvrdi ujedno da političke opcije koje su se raspale u gradu Požegi pokušavaju daljinskim upravljačem djelovati na svog vijećnika, a ne izlaze s jasnim stavovima, misleći prvenstveno na HDSSB.

- Ako je gradonačelnik mislio na mene ja nemam više kontakt s HDSSB-om. Nezavisni sam vijećnik i nitko na mene ne vrši pritisak. Došao sam na sjednicu i podržao proračun. Da se na mene vrši pritisak vjerojatno bih nešto kontra odlučio. Ne razumijem te tvrdnje, ako se odnose na mene – rekao je nezavisni vijećnik Danijel Božić.





Što se tiče ljudi iz SDP-a Neferović kaže da su vijećnici u nekoliko navrata vrlo konstruktivno radili u Gradskom vijeću kad nije bilo čovjeka koji je donosio mučnu atmosferu sa svojim provokacijama.

Zdravko Ronko na kojeg je Neferović aludirao kratko mu je poručio da trenutačno ima jako puno stranaka koje mu dolaze te da ga najmanje zanima što je rekao Neferović, kako kaže, najveći feler grada Požege u posljednjih 100 godina.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI