Potencijal za rast: Lovci iz cijele Hrvatske lovili na Rosuljama u Požegi

Lovci na Rosuljama
(FOTO: Anđelko Banović)

27.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10542

Lovci iz Dubrovnika, Daruvara, Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske bili u gostujućem lovu kod Lovačkog društva "Šijak" na lokaciji Rosulje u Požegi. Odstrel je bio solidan, ulovili su 11 fazana i četiri zeca.

- Odstrel dokazuje da gospodarimo lovištem kako Bog zapovijeda. Ulovili smo fazane i zečeve. Zec je jako brz i imali smo čak i dosta promašaja za njim. On iskače iznenada pa se ljudi iznenade. Fazan je također pravi "divljak" jer zna odmaknuti po sto metara ispred pasa. Bio je ovo stvarno interesantan i kvalitetan sportski lov – rekao je lovnik LD Šijak, Branko Polanc.




Lovačka ekipa nastavila je druženje na obiteljskom gospodarstvu Zlatni lug koje je i pokrovitelj ove manifestacije. Kako kaže lovnik Polanc običaj je proslaviti nečiji prvi ulov divljači.


Ova priča potvrđuje i izjave turističkih djelatnika u županiji, kao i samoga župana Alojza Tomaševića, da lovni turizam kod nas ima dobar gospodarski potencijal te da ga treba jačati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI