¨Nije to samo za Biskupiju, nego za sve građane Požege¨ (foto)

Požeški biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Lidija Galić)

10.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8165

"Ova će dvorana služiti učenicima i djelatnicima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije te za svećenička i vjeroučiteljska okupljanja. Posebno se radujem što će vjernici i drugi građani Požege imati prigodu u toj dvorani sudjelovati u različitim programima koji služe njihovoj općoj kulturi i duhovnom rastu. Biskupija je tako željela ne činiti nešto za sebe, nego za ljude u našem gradu. Kad su me pitali kome ova dvorana rekao sam ne meni, ne samo Biskupiji, nego svim građanima Požege – rekao je požeški biskup Antun Škvorčević na svečanosti otvorenja i blagoslova obnovljene Dvorane Sv. Terezije u Požegi.






- Dotrajalu zgradu bivšeg kina Central bilo je potrebno urediti. Prva faza obnove počela je u jesen 2013. godine kad su uređeni sanitarni čvorovi u podrumu zgrade te adaptirana krovna konstrukcija i postavljanje novog krova što je završeno u veljači 2014. godine. Novi su radovi krenuli lani u srpnju, a obuhvatili su unutarnje radove u prizemlju, polukatu i podrumu objekta. Napravljen je novi sustav grijanja, novi inventar, obloge, stolice, stolarija, rasvjeta i ozvučenje dvorane – dodao je tom prigodom Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije.






Dvorana se sastoji od centralne, višenamjenske dvorane s balkonom i ima ukupno 329 sjedećih mjesta. Namijenjena je skupovima, simpozijima, kino predstavama te različitim kulturnim događanjima i školskim programima. U potkrovlju je mala konferencijska dvorana s oko 100 mjesta s pratećim prostorima.

- Vjerujem da će ova dvorana biti na ponos svima nama, Biskupiji i gradu i svima koji je žele koristiti – zaključio je Žuljević.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI