Debatirali na temu usvajanja djece gay parova

Debatna radionica
(FOTO: Bojan Miščević)

20.03.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6240

Prirodno ili protuprirodno bilo je jedno od glavnih pitanja u raspravi debatne radionice udruge mladih Požar na temu "Gay parovima treba dopustiti usvajanje djece" održane protekle subote u prostorijama čitaonice požeške Gimnazije.
- Homoseksualni parovi nisu otvoreni prema životu, dok heteroseksualni s mogućnošću reprodukcije jesu, izjavio je otac Marijan Pavelić, jedan od glavnih sudionika rasprave.
Komentar drugog najaktivnijeg sudionika Josipa Bešte je bio da po tome ni svećenici nisu otvoreni prema životu živeći u celibatu s čim se otac Marijan složio, dodavši da su po tome homoseksualci i svećenici slični.
Ovo je bio samo djelić iznimno zanimljive i žučne rasprave u kojoj su uz razne goste sudjelovali učenici srednjih škola iz Pakraca, Osijeka i Požege. Debatirale su dvije učenice gimnazijskog debatnog kluba In medias res kako bi potakle raspravu.
- Cilj debatnih radionica je razvijanje kritičkog mišljenja, poticanje tolerancije i vježbanje govorništva. Tema je samo sredstvo - izjavila je voditeljica gimnazijskog debatnog kluba i moderatorica rasprave Aleksandra Pavlović.
U raspravi su među aktivnijima bili prof. bilogije Frano Barišić te znanstvenik i nastavnik fizike Branimir Lukić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI