Pakracu nagrada za najbolju poduzetničku zonu u zemlji

Gradonačelniku Davoru Huški uručena je nagrada
(FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL)

08.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5069

Grad Pakrac dobio je nagradu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj. Na 15. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu održanom u Šibeniku, u najužu su konkurenciju ušle Zona male privrede Pakrac, Poduzetnička zona Čaporice iz Trilja i Poduzetnička zona Ciburi u Pazinu. Radi se o trećoj gospodarskoj nagradi koju je Grad Pakrac osvojio tijekom zadnje tri godine: 2008. je imao najbolji poduzetnički centar, a lani je dobio nagradu za najbolji poslovni inkubator u zemlji.

- To je rezultat našeg petogodišnjeg rada i nastojanja da privučemo investitore, zaposlimo građane koliko je to moguće. I dalje ulažemo u infrastrukturu i uređenje postojeće zone, a već planiramo i otvaranje nove, kazao je pakrački gradonačelnik Davor Huška za 034portal, dodavši kako je ovo priznanje također poticaj za još veće zalaganje gradske uprave prema gospodarskom oporavku Pakraca.

Poduzetnička zona u Pakracu zauzima svega 5,2 hektara pa se ne može mjeriti s velikima, ali impresivan je broj zaposlenih: 37 radnika po hektaru glavni je razlog za osvajanje ove nagrade. U izgradnju zone tijekom zadnjih 10 godina, uključujući i pripadajući joj poduzetnički centar i inkubator, uloženo je 22,4 milijuna kuna. To su uglavnom sredstva pretpristupnih fondova Europske unije i Ministarstva gospodarstva.


Danas u pakračkoj zoni radi ukupno 350 radnika, a gradonačelnik vjeruje kako će se taj broj uskoro povećati jer ima zainteresiranih tvrtki za ulaganje u novu pilanu na mjestu nekadašnje drvne industrije Papuk.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI