Pazite na tehničku ispravnost poljoprivrednih strojeva na cesti

Ilustracija: Traktor s prikolicom
(FOTO: Damir Špehar/Večernji list/PIXSELL)

13.10.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4334

Zbog intenzivnih jesenskih radova na poljima, na cestama diljem Požeštine i cijele Požeško-slavonske županije pojačan je promet traktorima, kombajnima i drugim poljoprivrednim strojevima. Zbog loših vremenskih uvjeta, ali i poučeni iskustvom iz prethodnih godina, iz Policijske uprave požeško-slavonske poslali su priopćenje za javnost kojim skreću pozornost vozačima na tehničku ispravnost poljoprivrednih strojeva.

"Često se događa da su traktori neregistrirani, tehnički neispravni, a posebno se to odnosi na svjetlosnu signalizaciju zbog čega se događaju prometne nesreće i s težim posljedicama. Tako se početkom ovoga tjedna u Vetovu dogodila prometna nesreća između neosiguranog i neregistriranog kombajna i traktora s neosiguranom i neregistriranom prikolicom koja je srećom završila samo s materijalnom štetom.

Također skrećemo pozornost da su vlasnici neosiguranih i neregistriranih vozila obavezni nadoknaditi štete prilikom prometnih nesreća koje su daleko veće nego troškovi osiguranja i registracije", stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Ivana Radić.


Glasnogovornica podsjeća i kako Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 700 kuna za prekršaj kad vozač upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI