NASLOVNAPOLITIKA
Zbog iznesenih prijetnji: Tražimo neopozivu ostavku HDZ-ovog gradonačelnika Željka Glavića !!!

FOTO: Arhiv

Zbog iznesenih prijetnji: Tražimo neopozivu ostavku HDZ-ovog gradonačelnika Željka Glavića !!!

25.8.2022. 22:33 | Ante Mandarić PREGLEDA: 6912

Večeras u prostorijama SDP-a u 20:30 sati počela je izvanredna presica Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije s temom neopozive ostavke aktualnog gradonačelnika Požege.

Večeras je u prostorijama SDP-a u Požegi održana presica Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije s temom neopozive ostavke aktualnog gradonačelnika Požege. Na presici su prisustvovali zastupnica u Hrvatskom saboru, Martina Vlašić-Iljkić, predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske županije, Mitar Obradović, predsjednik GO SDP Požega, Dinko Zima i potpredsjednik GO SDP Požega, Luka Samardžija.

Kako doznajemo, šef oporbe Mitar Obradović, inače predsjednik požeško-slavonskog SDP-a javnosti ukazao na evidentne problem s Odmaralištem u Baškoj, navodeći kako je ista zapuštena, puna smeća te da služi kao parking radnika okolnih objekata i to već drugu turističku sezonu za redom, a o čemu smo imali prilike pisati. Inače, Odmaralištem u Baškoj upravlja Grad Požega i aktualni gradonačelnik Požege Željko Glavić. U svome izlaganju Obradović je poentirao:”Gradonačelnik ne zna, ne želi ili ne smije raditi posao za koji je izabran.”


Očigledno isprovociran i revoltiran, gradonačelnik Požege Željko Glavić (HDZ), inače osoba za koju važi da je uglađena i mirna, putem SMS poruke kontaktirao je Mitra Obradovića te mu je prijetio zbog njegovog izlaganja i ukazivanja problema u Baškoj, a koji su po požeški proračun teški više stotina tisuća kuna koje su se mogle, ali nisu, sliti u proračun Grada Požege, sve zbog nesposobnosti Glavićeve administracije.

Kako doznajemo, Glavić je Obradoviću poslao SMS u kojemu piše:”Odgovorio bih na članak na 034, ali Zakon mi ne dopušta pa moram šutiti. Nemojte baš previše o tome zbog sebe!" Očigledno radi se o Odmaralištu Baška čime je zasigurno dao prostora za razne špekulacije i teorije što je gradonačelnika Glavića toliko unervozilo, a potpiruje i kuloarske priče i sumnje da je planirana prodaja iste i to na vrlo suspektan način, govore nam bolje upućeni. Također, iz Glavićevog SMS-a vidljivo je da o Baškoj ne smije davati nikakve izjave jer je očigledno zbog nekoga ili nečega pozvan na ispitivanje na temu Odmarališta u Baškoj.Mitar Obradović izjavio je kako je iznenađen takvom porukom gradonačelnika Glavića prema njemu, a koji je inače šef SDP-a, oporbe, ujedno i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege. Ovakvu poruku smatram apsolutno neprimjerenom! - dodao je Obradović.

Inače, kazneni Zakon pod člankom 139. opisuje djelo “prijetnja”, a za što je predviđena zatvorska kazna do jedne godine zatvora ukoliko netko drugome ozbiljno prijeti zlom da bi ga ustrašio ili uznemirio, a što je ovdje zasigurno slučaj. U manje razvijenim i demokratskim zemljama od Republike Hrvatske nezamislivo je da gradonačelnik nekog grada putem SMS poruke prijeti šefu oporbe. Obradović se pita je li trebao šutjeti o njegovom neradu? (op. a. Željka Glavića) Za rubriku vjerovali ili ne. 

Upravo iz svega navedenog Županijski odbor SDP-a Požeško-slavonske županije na čelu s Mitrom Obradovićem traži neopozivu ostavku gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića.

Hoće li gradonačelnik Glavić zbog iznesenih prijetnji šefu oporbe Obradoviću, biti pravosudno procesuiran te hoće li biti pozvan na stranačke divane u vladajućem HDZ-u, ostaje za vidjeti.

Bilo kako bilo, ugled nekad uvaženog doktora i dugogodišnjeg ravnatelja požeške bolnice, a danas aktualnog gradonačelnika Požege Željka Glavića, uvelike je poljuljan zbog ove SMS poruke, a za koju si svatko može tumačiti je li prijetnja ili nije. 

U nastavku prenosimo SDP-ovo priopćenje u cijelosti: 

"Konferenciju je otvorio Mitar Obradović. 

Pozdravljam sve nazočne na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji SDP-a Požeško-slavonske županije. 

Tema večerašnje tiskovne konferencije je zahtjev SDP-a Požeško-slavonske županije za ostavkom gradonačelnika prof. dr. sc. Željka Glavića, a neposredni povod za ostavkom je SMS poruka koju sam danas primio od gradonačelnika Željka Glavića. Nakon moje jučerašnje objave na stranicama Facebooka o nepogodi koja je pogodila naš grad nakon posljednjih lokalnih izbora zbog nerada gradske vlasti te da gradonačelnik ne želi, ne zna i /ili ne smije odmaralište Baška dati građanima grada Požege na raspolaganje. Umjesto smijeha Požežana u odmaralištu, odmaralište je zaključano te je puno smeća i u drugoj godini mandata gradonačelnika Željka Glavića.    

Potaknut vjerojatno mojom objavom, koju su prenijeli lokalni mediji, danas sam u 15:37 dobio SMS poruku od našeg gradonačelnika:

"Odgovorio bih na članak na 034, ali Zakon mi ne dopusta pa moram šutiti. Nemojte bas previše o tome, zbog sebe"

Mogu reći da sam iznenađen takvom bahatošću Gradonačelnika, a konačnu poruku koja mi je upućena ne mogu sa sigurnošću shvatiti: da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu prijete zbog odmarališta Baške te me upozorava ili se radi o nečem drugom. Ne mogu sa sigurnošću znati, ali se osjećam osobno ugroženim nakon ovakve poruke dobivene od gradonačelnika,  koji je član stranke na vlasti. Takvu poruku upućenu članu oporbene stranke, predsjedniku iste stranke, potpredsjedniku  Gradskog vijeća upućenu od strane nekoga tko ima moć stranke na vlasti, ja doživljavam kao prijetnju. Ne razumijem da li mi Gradonačelnik prijeti, da li njemu zbog Baške netko prijeti te mene upozorava ili se radi o nečem trećem???

Nakon njegovog opstruiranja grada i građana u odmaralištu Baška te nakon ovakve bahate poruke, u kojoj traži da se ne priča o radnjama koje ja osobno smatram kriminalnim, a naročito zbog poruke upućeni meni da to ne činim zbog sebe, mi u SDP-u Požeško-slavonske županije smatramo da gradonačelnik grada Požege prof. dr. sc. Željko Glavić više ne može predstavljati građane ovog grada, te zahtijevamo  da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika i to kako zbog građana grada Požege tako i zbog sebe, jer očito jako teško podnosi situacije u kojima građani javno iznose kritike na njegov rad, odnosno nerad. 

Martina Vlašić Iljkić je izjavila: 

Ako je ovo poruka gradskom vijećniku, potpredsjedniku Gradskog vijeća koja je poruka svim drugim građanima koji se odluče prijaviti nepravilnosti. U svom ponašanju se nije odmaknuo od svojih prethodnika, Puljašića i Neferovića koji su komunicirali na sličan način u javnom prostoru i imali slične ispade. Biti netolerantan na kritiku, pogotovo političkog suparnika koji predstavlja građane koji su ga birali je odraz loše političke kulture ili političke nepismenosti. Sporne su ovdje fotografije koje su dokaz nerada, ali te slike nisu nažalost jedini dokaz nerada, takvih slika ima sa područja cijelog Grada. Zbog svega toga tražimo neopozivu ostavku Gradonačelnika jer je to u interesu građana i Grada Požege. "


Tagovi: mitar obradović, Željko Glavić, SDP, HDZ, ostavka, gradonačelnik, požega, Grad Požega

Političari piju, a građani plaćaju

Zašto je Baška toliko bitna da zbog nje HDZ-ov gradonačelnik Glavić čak i prijeti?

Mitar Obradović: Umjesto smijeha Požežana, u Baškoj pustoš, smeće i parking za radnike okolnih objekata

BRAK IZ INTERESA: Jesu li Željko Glavić (HDZ) i Mitar Obradović (SDP) u tihoj koaliciji?

Priopćenje: Novi pročelnici fetiši gradonačelniku, Odmaralište Baška žrtva njegove nesposobnosti, a vijećnici lupetaju

Obradovića ohrabrio mini rezultat, pa najavio novu kandidaturu za gradonačelnika?

Mitar Obradović: Gradonačelniče, zašto bez kriterija trošite sredstva za sport???

Mitar Obradović dao podršku RADNICIMA u štrajku tvrtke Komunalac d.o.o.

Mitar Obradović: Gradonačelniče, Požežani žele da se u Požegi javno obilježi podrška ukrajinskom narodu

Neslužbeno: M. Obradović ponovno izabran za predsjednika ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije sa skoro pola glasova članstva, SVEGA 65 glasova

Članovi Gradskog odbora SDP-a i saborska zastupnica Vlašić-Iljkić položili vijence povodom Dana državnosti

Mitar Obradović: Hvala svima koji su zaokružili listu SDP-a. Naš posao tek počinje

Mitar Obradović i lista: Ostavite ključ Grada na vidljivom mjestu, promjene će u ponedjeljak zasukati rukave

Obradović i Zima: Uzlazni trend je na našoj strani, u nedjelju se odlučuje za poštenu ili korumpiranu Požegu

Saborska zastupnica Vlašić-Iljkić: Požega je spremna za promjene

Mitar Obradović: Imamo najoptimističniju i najpozitivniju listu za Gradsko vijeće Požege

Obradović: Nisu to kapitalni objekti, to su kriminalni objekti HDZ-a 2013.-2021., HDZ se treba ispričati

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

On-line kampanja Nacionalni dan hodanja 1. listopad i Nacionalni tjedan dojenja 1.-7. listopada

.

UPRAVO: Prometna nesreća u Cerovcu

.

Za Slavoniju upaljen žuti meto alarm: Posvuda kiša i pljuskovi

.

Novi Zakon o radu na snagu stupa 2023. godine, a donosi brojne novosti. Plaća do 15. u mjesecu, rad na daljinu...

.

Trudnoća: Što nas čeka nakon plusa na testu?

.

HŽ IMA NOVI REKORD; Vlak iz Osijeka do Zagreba kasnio gotovo tri sata!

.

U napolitankama iz Lidla pronađena salmonela

.

Hrvatske ceste iz godine u godinu provode značajne investicije na području Požeško-slavonske županije

.

Krvava makljaža u Bektežu i krađe drva samo su dio kaznenih djela koja su počinila sedmorica muškaraca s područja Kutjeva

.

Najava pojačanih mjera u prometu

.

FRKLJEVCI: Muškarac(32) teretnim vozilom sletio s kolnika u kanal i udario u zemljanu površinu

.

NAPETO U POŽEGI: Četvorica osumnjičena za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

.

TRANSAKCIJA HEP Plin kupio Pakrac-Plin

.

Hoće li se privremeno gasiti i mobilne mreže? Veliki problemi očekuju teleoperatere i korisnike

.

Blagdan sv. Mihaela u Stražemanu nedaleko Požege

.

Sportski vikend, 01. i 02. 10. 2022. - Sportska dvorana Tomislav Pirc

.

Proslava sv. Vinka Paulskog u požeškom samostanu sestara milosrdnica

.

PSŽ: Na posljednjem testiranju obrađeno je 36 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih

.

Talijanski kolač s jabukama: Lagan recept za finu jesensku slasticu

.

Danas pretežno oblačno uz povremenu kišu i grmljavinu

.

Tko će narednih godina biti načelnik PU Požeško-slavonske županije?

.

Posjeti HeadOnEast festival i uživaj kao kralj!

.

Zlatni Lug četvrtu godinu za redom u 100 vodećih hrvatskih restorana

.

034 portal vodeći medij u Požeško-slavonskoj županiji: Više od 50 tisuća pratitelja na društvenim mrežama!

.

U ponedjeljak se održava Dekanski sat na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi

.

Djeca iz dječjeg vrtića „Grozdić“ posjetili Interventnu policiju u Kutjevu

.

Restoran Shhhuma u Velikoj postao nositelj standarda Okusi tradicije Zlatne Slavonije

.

NESRETAN SLUČAJ U SLAVONIJI: Policajac mora platiti RH odštetu zbog slučajnog ranjavanja kolege

.

Evo koliko stvarno troši vaš hladnjak, no ovim trikovima ipak možete uštedjeti

.

Trebamo li isključiti sve elektronske uređaje tijekom grmljavine? Evo odgovora

.

IZ AMERIČKE KUHANJE: Popcorn piletina

.

PREDLOŽIO JOJ DA SUDJELUJE U GRUPNJAKU: Muškarac iz Sikirevaca pronašao neprimjerene poruke koje je svećenik slao njegovoj supruzi

.

Ovo su cijene po kojima se lani kupovalo poljoprivredno zemljište

.

Požežanin (55) naručio PVC stolariju, uplatio avans pa ostao i bez stolarije i bez više od 3000 kn avansa

.

MAKLJAŽA U POŽEŠKOM KAFIĆU: Potukla se trojica muškaraca

.

Struje neće biti...

.

Slijedi li novo poskupljenje sira? Proizvođači traže smanjenje stope PDV-a

.

Ronilački klub Požega sudjelovao na eko akciji Think Green - Šibenik 2022 u organizaciji RK ʺRoniti se moraʺ

.

Tijekom posljednja 24 sata u PSŽ 13 novooboljelih osoba od koronavirusa

.

MORH zapošljava 11 doktora medicine

.

Biskup Škvorčević predvodio slavlje u požeškoj Katedrali na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije

.

Požeška biskupija dodijelila zaslužnim vjernicima medalju Požeške biskupije s Poveljom zahvalnosti

.

Danas pretežno oblačno uz kišu i grmljavinu

FOTONALAZ

Posjeti HeadOnEast festival i uživaj kao kralj!