NASLOVNADRUŠTVO
Završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj

FOTO: ps županija

Završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj

1.6.2019. 10:13 | ps županija IZVOR: psžupanija.hr PREGLEDA: 902

Održana je završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj u sklopu 2. Dana energetske učinkovitosti Požeško-slavonske županije. Završetkom ovoga projekta realiziran je deveti projekt energetske obnove u sklopu Poziva 4c1.3 „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ te je to i posljednji projekt iz navedenog poziva koji je prijavljen i provođen od strane Panore. Na području Požeško-slavonske županije su ostala još 3 projekta iz navedenog poziva čiji se završetak uskoro očekuje.Projekt je uključivao aktivnosti izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade, radove na energetskoj obnovi, usluge stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu, provedbu energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata nakon izvedenih radova, promidžbu i vidljivost, upravljanje projektom i administraciju te stručnu podršku Partnera – Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Prisutne je pozdravila ispred Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije ravnateljica Senka Horvat te je izrazila zadovoljstvo na još jednom uspješno završenom projektu energetske obnove naglašavajući kako je škola već sada ostvarila veliku uštedu u odnosu na stari način grijanja zgrade.


Župan Alojz Tomašević također se obratio prisutnima uz nekoliko riječi.

„Danas smo na još jednoj završnoj konferenciji, još jedan dokaz kako se uz dobru suradnju može puno ostvariti. Naš plan i plan mene kao župana je da obnovimo sve područne škole kako ne bi došlo do njihovih gašenja, jer samim time ugasili bi jedan dio nečijeg života, a ovim putem šaljemo poruku mladim ljudima da je ovdje vrijedi ostati. Naša Panora, danas pod nazivom Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, omogućuje nam da ovakve projekte pripremimo i realiziramo te pomognemo da se uz ulaganja na kraju ostvari ušteda. Samom tom uštedom mi tu razliku možemo vratiti školi u obliku novih pametnih ploča, novih klupa i stolica za učenike, novih prilika za razvoj i bolji način školovanja djece koja su naša budućnost.“– rekao je župan Alojz Tomašević.Načelnik općine Velika Vlado Boban prisjetio se mladih dana kada je i sam bio učenik ove škole, kako je način grijanja bio na ugljen pomoću kojega su učenici u razredima ložili peći. Nakon toga škola je prešla na način grijanja na drva, a 2007. godine prešli su na lož ulje. Prije godinu dana uz potporu Vlade RH i Europske unije uspjeli ostvariti da se priključe na plin, te se zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Regionalnom koordinatoru razvoja Županije što su omogućili energetsku obnovu škole jer na taj način škola je već u prvom mjesecu zabilježila veliku uštedu.Radovi energetske obnove bili su sinergija građevinsko-obrtničkih, strojarskih i elektrotehničkih radova, kojima je povećana toplinska zaštita vanjskoga zida, povećana je toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija, ugrađen je novi visokoučinkoviti sustav grijanja, omogućena je priprema tople vode za potrebe energetske cjeline iz obnovljivih izvora energije te je zamijenjena unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom, kako na zgradi škole, tako i u njezinoj dvorani. Navedenim radovima je ostvarena ušteda toplinske energije u iznosu od 57,94%, a zgrada je ostala u energetskom razredu B uz značajno bolje parametre.


Ravnatelj OŠ I.G.Kovačić- Zdravko Barun

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 4.088.707,28 kn, od čega bespovratna sredstva iznose do 2.380.073,62 kn, a dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak preuzela Požeško-slavonska županija kao osnivač Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Velika. Škola se uz pomoć Regionalne razvojne agencije PANORA (sadašnjeg Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije) uspješno prijavila na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata, koji je raspisan od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, te je osigurala dodatnih 1.186.724,57 kn od vlastitog udjela financiranja, čime se udio financiranja Županije značajno smanjio.

Provedba projekta započela je u studenom 2017. godine, a završetak svih preostalih aktivnosti očekuje se kroz narednih mjesec dana.

Tagovi: velika, škola, obnova

48 SATI NA 034PORTALU

.

Poslušajte bećarac o štrajku u školama kojeg su osmislili i otpjevali Kempfovci

.

Svinjsko meso poskupjelo za čak 69,3 %

.

Hrabra mama Ana Mari (38) želi živjeti, a mi joj možemo pomoći!

.

FOTO: 11. Sajam Slavonski Banovac u Pakracu, 19.10.2019.

.

Na Sportsko- rekreacijskom centru održan 23. Malonogometni turnir „bojnik Tihomir Klobučar“

.

Judo klub ʺJIGOROʺ odličan na turniru u Velikoj Gorici

.

Koncert Slobodana Vasića u Platinumu u Požegi

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Dobar dan

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Veleučilište u Požegi pokrenulo Erasmus KA2 projekt za osobe sa posebnim potrebama

.

Sunčano i toplo, ali i razmjerno vjetrovito

.

PROMETNA U VELIKOJ: Automobilom skoro uletio u obiteljsku kuću, odvezla ga Hitna pomoć

.

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI: Jednu osobu odvezla Hitna, auto završio na nogostupu

.

Forum žena SDP-a Požega dao podršku žrtvama nasilja i prosvjedu „Pravda za djevojčice“

.

Subotnja šetnja Požegom 19.10.2019.

.

Matej Skuzin: ʺNetko nam na biciklističkoj stazi na Šicani podmeće zamke kako bi se ozlijedili!ʺ

.

Ovaj ljepotan je kod Ivandola pobjegao vlasniku, zove se Ben- jeste li ga vidjeli?

.

Goal Ballom obilježili Dan bijelog štapa u Katoličkoj osnovnoj školi

.

Na požeškom zavodu za zapošljavanje u rujnu je evidentirana 2.121 nezaposlena osoba

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

.

ʺJe li Matej Mitrović jedan od najpodcjenjenijih hrvatskih igrača?ʺ

.

Pretežno sunčano, i dalje iznadprosječno toplo

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste