NASLOVNADRUŠTVO
Završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza na adresi Antunovačka 29, Poljana

FOTO: pszupanija.hr

Završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza na adresi Antunovačka 29, Poljana

3.3.2021. 09:30 | pszupanija.hr IZVOR: pszupanija.hr PREGLEDA: 509

U petak 26. veljače 2021. godine u prostorima Osnovne škole Grigora Viteza Poljana održana je završna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza na adresi Antunovačka 29, Poljana", u sklopu Poziva "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" referentne oznake 4c1.4.Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. listopada 2018. godine, a stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme, kao i u provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.


Završnoj konferenciji projekta prisustvovali su lipički gradonačelnik Vinko Kasana, pročelnica odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić Pojer, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA Senka Horvat, predstavnik izvođača radova Zlatko Visković te Tibor Nagy, ravnatelj osnovne škole u Poljani.Ravnatelj Nagy iskazao je izuzetno zadovoljstvo s učinjenim radovima energetske obnove na školi.

„Naša škola počela je s radom 1971. godine, a tad su ju pohađali učenici iz devet naselja, dok ju sada pohađa 113 učenika iz sedam naselja. Premda je naša škola mala, brojni su njezini učenici koji su ostvarili postignuća.“ - rekao je ravnatelj Tibor Nagy te je dodao da je s obzirom na epidemiološku situaciju dosta aktivnosti protekle godine bilo reducirano, ali učenici unatoč tome ostvaruju zapažene rezultate te imaju i svoj školski časopis „Žubor“ u čijem stvaranju sudjeluju svi učenici i nastavnici škole. Također, u školi djeluje i učenička zadruga. Prijeratnih godina održavale su se Vitezijade - susreti osnovnih škola koje nose ime Grigora Viteza. Nakon Domovinskog rata prva Vitezijada održana je upravo u Poljani.Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA Senka Horvat zahvalila je školi na odličnoj suradnji u provedbi projekta energetske obnove.

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, građevinsko-obrtnički radovi, elektrotehnički radovi, usluga stručnog i projektantskog nadzora te koordinatora zaštite na radu, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, upravljanje projektom i administracija te usluge promidžbe i vidljivosti.

Radovima na energetskoj obnovi povećala se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom tavanu, toplinska zaštita ravnog krova iznad grijanog prostora te se zamijenila postojeća rasvjeta sa energetski učinkovitijom.Navedenim radovima se ostvarila ušteda toplinske energije u iznosu od 69,02% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred A.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 2.381.810,41 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 1.464.029,68 kn. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financira projekt u iznosu do 636.457,14 kn, a ostatak je na sebe preuzela Požeško-slavonska županija, kao osnivač.

Krajnji rok za realizaciju svih projektnih aktivnosti je 26. ožujak 2021. godine.

Projekt energetske obnove škole u Poljani pohvalio je i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji se zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču na podršci u brojnim projektima.

„Žalosti nas sve manji broj djece, međutim ako se ne ulaže u ruralne krajeve onda taj broj može biti još manji. Posebno mi je drago da su osnovne škole na ovom području energetski obnovljene, Dobrovac, Lipik i sad Poljana. Nedaleko zgrade osnovne škole, dovršava se objekt u kojem će biti smješten dječji vrtić, tu je i energetski obnovljen društveni dom, tako da su u kratkom periodu od dvije godine u Poljanu investirana znatna sredstva. Ono što je još ostalo, to je sportska dvorana, a u planu je preprojektirati postojeći projekt sportske dvorane koji će biti primjeren broju učenika. Ulaganje u osnovnu infrastrukturu izuzetno je bitno za svako naselje, a mi se na ovom području i tako trudimo podići kvalitetu života naših građana.“ - zaključio je gradonačelnik Kasana.

Na kraju konferencije prisutni su pogledali kratki video koji su pripremili učenici i nastavnici škole u Poljani.

(Izvor: pszupanija.hr)


Tagovi: energetska, objava, projekt, završen, poljana

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Domovinski pokret, MOST i nezavisne liste predstavili kandidate za gradonačelnike/ce gradova Lipika, Kutjeva i Požege

.

Projekt novog vatrogasnog spremišta u Kaptolu

.

Hrvatska danas ima preko 2600 novozaraženih osoba

.

Građansko streljačko društvo Požega 1871 nabavilo 3 nove zračne puške i 3 zračna pištolja za Školu streljaštva uz sufinanciranje Hrvatskog streljačkog saveza

.

Kaufland s polica povlači proizvod zbog mogućeg ozljeđivanja pri njegovu korištenju

.

Subotnja šetnja Požegom, 17.04.2021.

.

Recept za buhtle: Mekane ʺdebeljuceʺ koje nas vraćaju u djetinjstvo

.

Marija godinama nije znala da je posvojena, a istraga o biološkoj majci dovela ju je u Požegu

.

Ivan Šedevi ponovo pomiče granice izdržljivosti i upornosti, u novom pješačkom pothvatu propješačio gotovo 200 km

.

Biskup Škvorčević uputio pismo krizmanicima

.

Krajem ožujka 2021. u evidenciji HZZ-a Područnog ureda Požega registrirano je 2.695 nezaposlenih osoba

.

Dinko Zima: Veleučilišni profesor koji je izabrao sport kao način života

.

PSŽ: broj zaraženih i dalje raste, od jučer njih 67, ukupno je 311 slučaj zaraze

.

Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno

.

PSŽ: Od ponedjeljka opet online nastava za sve učenike osim za maturante i niže razrede

.

Uprava NK Slavonije: Ne postoji nikakva kriza upravljanja

.

Novac za Antonijinu operaciju skupljen u svega 15 sati!

.

Požeški nogometni trener Milan Tomljenović dobio nagradu za životno djelo od Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko - posavske županije

.

ʺOvdje se svaki dan u nekoliko navrata ovako parkira!ʺ

.

Brzi ručak za 20 kuna koji će oduševiti ljubitelje krumpira

.

Humanitarni malonogometni turnir ʺNisi samʺ za Valentina Tomljanovića iz Požege

.

Novi podaci Stožera CZ RH

.

Veži me ljubavlju, a ne lancem

.

HSU na lokalne izbore u Požegi i Županiji ide s HDZ-om

.

U Kutjevu se otvara laboratorij za senzorna ispitivanja vina

.

PET GODINA OD REKONSTRUKCIJE: Prisjetite se kako je prije izgledao Trg sv. Terezije

.

1.TENISKA LIGA PAROVA: 15 ekipa u borbi za naslov

.

Danas u našoj županiji moguće probijanje zvučnog zida

.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

.

Muškarac (63) iz Čaglina ukrao skupocjenog psa, izvadio mikročip i napravio mu lažnu putovnicu

.

Postavljene su cijevi ispod Save, plin iz Hrvatske u Rafineriji Brod

.

BROJKE I DALJE RASTU: Od jučer 41 novopozitivna osoba

.

Danas pretežno sunčano

FOTONALAZ

ʺOvdje se svaki dan u nekoliko navrata ovako parkira!ʺ