NASLOVNACRNA
Zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola

FOTO: jabuka

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA

Zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola

15.1.2019. 08:48 | PU požeško slavonska PREGLEDA: 1048

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019., oko 23.15 sati, na Trgu sv. Trojstva u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 32-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.

U utorak, 15. siječnja 2019., oko 3.45 sati, u ulici Njemačkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje) upravljao osobnim automobilom marke „Ford“.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješteni su u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.


Zbog, nažalost, gotovo svakodnevnih izvješća o stradavanju ljudi i materijalnim štetama u prometnim nesrećama, u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim aktivnostima u nadzoru alkoholiziranosti vozača, još jednom apeliramo prema svima koji konzumiraju alkoholna pića: „Ako pijete, nemojte sjedati za upravljač svojih automobila!“. Uvijek postoji netko od prijatelja ili poznanika koji nisu konzumirali alkohol, pa vas može prevesti kući, a tu je i javni prijevoz. Jednostavno i praktično rješenje su i taksi službe, čije su usluge na našem području pristupačne, a u svakom slučaju predstavljaju daleko manji trošak u odnosu na posljedice koje mogu nastupiti sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač
Tagovi: alkohol, policija, vozači, noćenje, požega