Zasitno i brzo gotovo: Recept za pileći gulaš koji će nahraniti cijelu obitelj


(FOTO: Autor/Izvor Stockfood)

10.12.2020. | 10:38 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2800

Zaželjeli ste se jela na žlicu, po mogućnosti brzog i jednostavnog za pripremu? Dobri stari pileći gulaš u potpunosti odgovara tom opisu. To jelo lako se priprema, zasitno je i neće vam oduzeti puno vremena, a vaši ukućani bit će siti i zadovoljni.

SASTOJCI (ZA 4 OSOBE):

1,2 kg krumpira
400 g pilećeg bijelog mesa
100 g mrkve
1 luk srednje veličine
3 velike žlice ulja ili druge masnoće po želji
2 litre vode ili temeljca
3 velike žlice octa
2 male žlice slatke mljevene crvene paprike
sol i papar


PRIPREMA PILEĆEG GULAŠA:


1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke. Mrkvu operite i naribajte, a ako vam je draže, možete je nasjeckati nasitno, ovisno o tome kakvu je preferirate u jelu. Operite piletinu i također je narežite na male kocke. Luk očistite i sitno nasjeckajte ili obradite u sjeckalici. 

2. U veću posudu za kuhanje stavite ulje ili masnoću po izboru.Kada se malo zagrije,dodajte luk i pržite ga 10-ak minuta uz redovito miješanje sve dok lijepo ne požuti. Dodajte mrkvu i dinstajte 5 minuta. Zatim ubacite narezanu piletinu. Posolite i popaprite pa dinstajte sve zajedno 5 minuta.

3. Dodajte crvenu papriku, promiješajte pa sve zalijte vodom ili temeljcem koji ste prethodno ugrijali. Ubacite krumpir i kuhajte 15-ak minuta. Tek kada je krumpir u potpunosti kuhan, u gulaš dodajte ocat, prokuhajte još minutu i maknite s vatre. Ako ocat dodate prije nego što je krumpir gotov, kiselina će ga spriječiti da se skuha kako spada.

SAVJETI: 

Ako ne volite gulaš "na kiselo" i preferirate verziju bez octa, jednostavno ga izbacite iz recepta. Jelu slobodno možete dodati drugih začina po svojoj želji. Zaljutite ga s malo čili papričice, obogatite sitno nasjeckanim peršinom ili pak sušenim peršinom, dodajte mu malo kopra… Mogućnosti je mnogo.

Slobodno mijenjajte količinu krumpira u receptu. Prema uobičajenom normativu, u ovakva jela idu dva srednja krumpira po osobi koja u sirovom stanju teže oko 300 grama. Za četiri osobe to iznosi 1200 grama, ali količinu prilagodite po svojim ukućanima, ovisno o tome vole li više ili manje krumpira u jelu.

U gulaš možete dodati i drugo korjenasto povrće ako ga imate, celer, peršin i korabica dodatno će ga pojačati. Dodajte ga u fazi dinstanja kada dodajete i mrkvu.

Dobar tek!

(Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr)

 

 


VIŠE NA TEMU:
PILETINA
RUČAK
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI