NASLOVNADRUŠTVO
Započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji

FOTO: M.P.

Započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji

26.1.2020. 09:36 | M.P. PREGLEDA: 1152

U okviru projekta edukacije župnih animatora u Požeškoj biskupiji u subotu, 25. siječnja 2020., započela je temeljna edukacija nove skupine župnih animatora koja je ove godine organizirana u tri grada: u Požegi za Katedralni arhiđakonat, u Slatini za Slavonsko-podravski arhiđakonat te u Novskoj za Zapadno-slavonski i Posavski arhiđakonat. Temeljnu edukaciju organiziraju svećenici koordinatori pojedinog dekanata u suradnji s Povjerenstvom za pastoral mladih i Pastoralnim centrom u Požegi, a u njoj ove godine sudjeluje šezdesetak mladih srednjoškolske i fakultetske dobi. Edukaciju u Slatini koordinira Dragan Hrgić, župnik Župe sv. Josipa u Slatini; u Novskoj Krunoslav Juraković, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj, dok je za edukaciju u Požegi odgovoran biskupijski povjerenik za pastoral mladih Krunoslav Siroglavić.Mlade Katedralnog arhiđakonata, okupljene u prostorima Odgojno-obrazovnog centra u Požegi na početku edukacije pozdravio je Robert Kupčak, voditelj biskupijskog Pastoralnog centra, zahvaljujući im što su, potaknuti od svoji svećenika – župnika i župnih vikara, odlučili ući u projekt edukacije župnih animatora kako bi se nakon sudjelovanja u edukaciji mogli još zauzetije uključiti u život svojih župnih zajednica te svojim mladenačkim sposobnostima pomoći svojim svećenicima u redovitim pastoralnim aktivnostima. Izrazio je uvjerenje da će im radionice temeljne edukacije župnih animatora pomoći otvoriti vidike kako bi pronašli ono mjesto ili područje rada u svojoj župnoj zajednici gdje mogu dati svoj doprinos. Zahvalio je voditeljima radionica koji su rado prihvatili poziv Pastoralnog centra i stavili se na raspolaganje mladima u pojedinim radionicama temeljne edukacije. Prenoseći im na koncu pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, voditelj Pastoralnog centra zaželio je mladima Božji blagoslov u radu i zajedništvu. Potom je Patricija Brdar, suradnica u biskupijskom Katehetskom uredu, dala potrebne informacije i upute vezane uz tijek radionica temeljne edukacije.
Cilj projekta župnih animatora je omogućiti mladima što aktivnije uključivanje u župne aktivnosti koje su za njih prikladne i u kojima bi svećenicima i vjeroučiteljima mogli biti od pomoći. Kroz osam radionica temeljne edukacije koje vode stručnjaci za pojedino područje kroz dvije subote, mladi će dobiti upute i steći vještine pomoću kojih mogu biti dobri suradnici i pomoćnici u određenim župnim aktivnostima kao što su: suradnja u radu s pojedinim skupinama djece i mladih (prvopričesnici, krizmanici, ministranti, članovi dječjih zborova i zborova mladih); suradnja u vođenju različitih župnih zajednica (molitvene, biblijske, liturgijske, karitativne i sl.); suradnja u organiziranju i provođenju različitih župnih slavlja i aktivnosti (slavlje župnog zaštitnika, dan župnog klanjanja, hodočašća i sl.); suradnja u osmišljavanju i izradi župnog listića i internetskog portala te suradnja u radu s djecom s teškoćama u razvoju i s invalidnim osobama.
Drugi dio radionica temeljne edukacije održat će se u subotu, 1. veljače čime će biti zaključena temeljna edukacija. Svi koji završe temeljnu edukaciju mogu pristupiti specijalizacijama čija je svrha stjecanje dodatnih informacija i vještina za konkretno područje rada u župi. Ovogodišnja specijalizacija predviđena je 30. lipnja i 1. srpnja (utorak-srijeda) u Domu sv. Augustina u Velikoj.

Tagovi: biskupija, animator, župa

48 SATI NA 034PORTALU

.

IMAMO PREDSJEDNIKA: Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

.

Obveza uzdržavanja unuka neće biti ukinuta

.

Predavanje o razvoju i izvoru sličnosti i razlika među spolovima u Pakracu

.

53-godišnjak u Bektežu zatečen u činjenju više prometnih prekršaja

.

Studije tvrde da broj ljudi s kojima ste spavali povećava izgled oboljenja od raka

.

PU PSŽ u OŠ u Pakracu obilježila ʺDana sigurnijeg internetaʺ

.

Struje danas nema u .....

.

Danas u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Veleučilište u Požegi dodijelilo certifikate japanskim studentima Kazukiu Hashimoti i Tomoyi Sadamoti

.

Prijem beba kod gradonačelnika Puljašića 17.2.2020.

.

Pogledajte gdje se na popisu najbogatijih i najsiromašnjih saborskih zastupnika nalaze naši Požežani

.

Treća godišnjica smrti Tomislava Ivančića u Davoru

.

Tečaj eura oko najnižih razina u gotovo tri godine

.

Ljubav je u Požegi: Je li na pomolu nova požeška afera koju donosi (ne)počasni građanin Požege?!

.

Tijekom vikenda zabilježene krađe, nekoliko pijanih vozača i dragovoljna predaja oružja

.

Dani ponosa i slave: 40 godina „Dudovog bureta“

.

RK Požega pobijedio RK Maksimir Pastela - ʺUfff, puno lakše se dišeʺ

.

NOVO NA TRŽIŠTU: Lozni cijepovi Cenbauer d.o.o. iz Kutjeva

.

Struje danas neće biti .....

.

Danas djelomice i pretežno sunčano, iznadprosječno toplo, na kopnu i razmjerno vjetrovito

.

Koncert Cvije i Valentinovo u Platinumu u Požegi

.

Obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata

.

Održan 4. Zimski vatrogasni kup u Pakracu

.

ʺPomanjkanje i poskupljenje svinjetine uzrokovala afrička kuga, a tome pridonijela naša politikaʺ

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

Dost’ dobro parkiranje u Pleternici