NASLOVNAPOLITIKA
Zamjenik župana Željko Jakopović još uvijek je član HSS-a

FOTO: Google

Kolumna Franje Memedovića

Zamjenik župana Željko Jakopović još uvijek je član HSS-a

15.11.2018. 09:06 | Franjo Memedović PREGLEDA: 1387

"Dožupan za gospodarstvo Požeško-slavonske županije, Željko Jakopović još uvijek je  član HSS. Odgovor je ovo na pitanja o statusu g. Jakopovića u HSS., a potvrdu ove informacije  zatražili smo i dobili od  Glavnog tajnika  HSS  Ilije Ćorića, koji nam je rekao,  da je Željko  Jakopović zbog određene ,,neposlušnosti" , a radilo se o koaliranju sa HDZ većinom u Skupštini Požeško-slavonske županije, svojevremeno dobio opomenu, ali nam je i potvrdio , da je g. Jakopović i dalje član stranke, da je predsjednik Županijskog odbora HSS, i  da je i član Proširenog Predsjedništva HSS.  Prema ovome Željko Jakopović ima  potpuni legitimitet  i autoritet politike  HSS na području Županije požeško-slavonske,  i legitimni je član županijske vladajuće većine.                  

Sa ovim statusom i odabirom g. Jakopovića očito se  u vrhu HSS i nisu slagali,  što su iskazali i sankcijom prema njemu i ako se HSS deklarira kao demokratska stranka, čijem  vodstvo su puna usta prava pojedinca  i slobodnog autonomnog  odabira lokalnih organizacija sa kime će koalirati , onda moraju  i trebaju   poštiva te i takve odluke i odabir s kime će kao stranka   tvoriti većinu za upravljanje lokalnim politikama.

Lokalne politike nisu zakonodavne, one su izvršne u okviru zakona i propisa, te u  granicama specifičnih okolnosti i mogućnosti i ne moraju oslikavati ,,političke ljubavi" sa nivoa državne vlasti. Mnogi danas u HSS zaboravljaju izreku i mudrost svog  osnivača i velikog vođe HSS, Stjepana Radića, koji je rekao, kada su ga upitali,  koga izabrati da bude čelnik izvršne vlasti na lokalnom nivou:"Birajte onoga koga najbolje poznajete i tko na vašem području najbolje vodi svoje gospodarstvo, jer će taj i takav napraviti boljitak i za vaše dobro".

Možda ova izreka i ovakvo pravilo u današnje vrijeme baš i nemaju neku posebnu vrijednost, ali je za vjerovati  da će se budućnost Hrvatske upravo temeljiti na ovim i ovakvim moralnim i stručnim načelima, jer dosta nam je do sada  u hrvaatskoj politici bilo onih koji u realnom životu svojim radom i znanjem ništa konkretno nisu postigli.                   

Postavljanje pitanja, dali je dobro i moralno ako neki političari preferiraju razvoj sredina i krajeva iz kojih dolaze, možda su ponekad i prenaglašena, a možda nekad i opravdana, ali u koliko se radi o uravnoteženosti takvih djelovanja ne treba im se pripisivati smrtni grijeh, pa tako kada je u pitanju i g. Jakopoviću  i kada se radi o razvoju čaglinskog kraja.

Objektivnom promatraču se ne čini  da se tamo radi i gradi nešto posebno, više  i puno vrijedinije nego u ostalim dijelovima  Županije požeško-slavonske županije, bez obzira što g. Jakopović iz toga kraja potječe. A tamo bi se stvarno trebalo puno više raditi i graditi. Taj kraj je sigurno najnerazvijenije područje Županije požeško-slavonske i jedino veća ulaganja u njegov razvoj mogu  ga spasiti od krajnjeg zaostajanja i propadanja.

Tri su najbitnije razvojne poluge čaglinskog kraja. Prva je potpuno aktiviranje poduzetničke zone i otvaranje solidno plaćenih radnih mjesta. Na drugom mjestu je izgradnja komunalne infrastrukture i objekata društvenog standarda, a na trećem mjestu, ali ne najmanje važno, je obnova i revitalizacijapruge od Čaglina do Našica, što bi ovaj kraj prometno otvorilo i povezalo sa Županijom osječko-baranjskom.

Ako ovome svemu svoj doprinos daje i da  i dožupan Jakopović, nitko mu  nema pravo to zamjeriti, i  stavljati mu to kao neki  ,,smrtni grijeh", ali ako to neko tako i tumači,  onda bi se  prije svega  moglo reći da se i ovom slučaju radi o nepoznavanju situacije , a možda i o nekoj  ljubomori i poznatom hrvatskom jalu. Pa nećemo valjda uvije željeti da susjedu uginu dvije krave,  ako je meni uginula jedna. Sreća je,  što povijest uvijek i duže pamti one po dobrim djelima , nego one,  koji  ovu sadašnjosnost unazađuju ."

Autor Franjo Memedović


Tagovi: željko jakopović, hss, požeško-slavonska županija, željko jakopović hss, zamjenik župan požeško-slavonske županije

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

U tijeku je gašenje: Buknuo veliki požar kod Gornjih Vrhovaca

.

Izbor sportaša godine u Pakracu: Za tri priznanja 14 kandidata

.

Članovi atletskog kluba Požega sudjelovali na humanitarnim i memorijalnim utrkama

.

Podsjetnik - odvoz kartona i papira u Lipiku

.

Publika uživala u stihovima ukrajinske lirike u Lipiku

.

Palio lišće i granje u Podgorju, pa mu izgorjela nadstrešnica, a u Trenkovu gorjela trava

.

Provalio u obiteljsku kuću i otuđio peć na kruta goriva

.

Održan završni sastanak partnera na projektu Danube GeoTour u Mađarskoj

.

U zadnjih par godina uloženo oko milijun kuna

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Netko je dva psića zatvorio iza ograde na alilovačkom groblju!??

.

Stižu veće kazne za vozače! Evo koliko će se kažnjavati prometni prekršaji

.

Mladu Slavonku Sanju koja se liječi od raka opljačkala ʺnajboljaʺ prijateljica

.

Gojzerice na Bjelolasici: Na vrhu led, u dolini procvali kukurijeci- Dva dana gušta u brdima s dobrom ekipom

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme i dalje iznad prosječno toplo, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

.

Tragedija u Golobrdcima: U ribnjaku pronađen mrtav 64-godišnjak

.

Mara Tomašević: ʺNa DVD-u se nalazi snimka na kojoj mi prijeti da će me ubitiʺ

.

Sportski psiholog Matija Mesić u Požegi održao predavanje ʺSportska psihologija i mentalno zdravljeʺ

.

Preuzmite odgovornost za svoje misli, osjećaje i ponašanje - u tome je kvaka!

.

Hrvatski duhani investirali 6 milijuna kuna u strojne berače za kooperante

.

U ponedjeljak, 25. veljače u Požegi će se održati plenum klubova 1., 2. i 3. ŽNL

.

25-godišnji vozač koji je naletio na pješake u Grabarju imao 3 promila alkohola

.

Policija će u idućem razdoblju posebnu pozornost usmjeriti na nadzor prometovanja vozača traktora i radnih strojeva

.

Bogat program povodom obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu

.

LIDRANO 2019. Smotra učeničkog stvaralaštva u Pakracu

.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara Jošava

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas sunčano, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća