NASLOVNAPOLITIKA
Zamjenik župana Željko Jakopović još uvijek je član HSS-a

FOTO: Google

Kolumna Franje Memedovića

Zamjenik župana Željko Jakopović još uvijek je član HSS-a

15.11.2018. 09:06 | Franjo Memedović PREGLEDA: 1201

"Dožupan za gospodarstvo Požeško-slavonske županije, Željko Jakopović još uvijek je  član HSS. Odgovor je ovo na pitanja o statusu g. Jakopovića u HSS., a potvrdu ove informacije  zatražili smo i dobili od  Glavnog tajnika  HSS  Ilije Ćorića, koji nam je rekao,  da je Željko  Jakopović zbog određene ,,neposlušnosti" , a radilo se o koaliranju sa HDZ većinom u Skupštini Požeško-slavonske županije, svojevremeno dobio opomenu, ali nam je i potvrdio , da je g. Jakopović i dalje član stranke, da je predsjednik Županijskog odbora HSS, i  da je i član Proširenog Predsjedništva HSS.  Prema ovome Željko Jakopović ima  potpuni legitimitet  i autoritet politike  HSS na području Županije požeško-slavonske,  i legitimni je član županijske vladajuće većine.                  

Sa ovim statusom i odabirom g. Jakopovića očito se  u vrhu HSS i nisu slagali,  što su iskazali i sankcijom prema njemu i ako se HSS deklarira kao demokratska stranka, čijem  vodstvo su puna usta prava pojedinca  i slobodnog autonomnog  odabira lokalnih organizacija sa kime će koalirati , onda moraju  i trebaju   poštiva te i takve odluke i odabir s kime će kao stranka   tvoriti većinu za upravljanje lokalnim politikama.

Lokalne politike nisu zakonodavne, one su izvršne u okviru zakona i propisa, te u  granicama specifičnih okolnosti i mogućnosti i ne moraju oslikavati ,,političke ljubavi" sa nivoa državne vlasti. Mnogi danas u HSS zaboravljaju izreku i mudrost svog  osnivača i velikog vođe HSS, Stjepana Radića, koji je rekao, kada su ga upitali,  koga izabrati da bude čelnik izvršne vlasti na lokalnom nivou:"Birajte onoga koga najbolje poznajete i tko na vašem području najbolje vodi svoje gospodarstvo, jer će taj i takav napraviti boljitak i za vaše dobro".

Možda ova izreka i ovakvo pravilo u današnje vrijeme baš i nemaju neku posebnu vrijednost, ali je za vjerovati  da će se budućnost Hrvatske upravo temeljiti na ovim i ovakvim moralnim i stručnim načelima, jer dosta nam je do sada  u hrvaatskoj politici bilo onih koji u realnom životu svojim radom i znanjem ništa konkretno nisu postigli.                   

Postavljanje pitanja, dali je dobro i moralno ako neki političari preferiraju razvoj sredina i krajeva iz kojih dolaze, možda su ponekad i prenaglašena, a možda nekad i opravdana, ali u koliko se radi o uravnoteženosti takvih djelovanja ne treba im se pripisivati smrtni grijeh, pa tako kada je u pitanju i g. Jakopoviću  i kada se radi o razvoju čaglinskog kraja.

Objektivnom promatraču se ne čini  da se tamo radi i gradi nešto posebno, više  i puno vrijedinije nego u ostalim dijelovima  Županije požeško-slavonske županije, bez obzira što g. Jakopović iz toga kraja potječe. A tamo bi se stvarno trebalo puno više raditi i graditi. Taj kraj je sigurno najnerazvijenije područje Županije požeško-slavonske i jedino veća ulaganja u njegov razvoj mogu  ga spasiti od krajnjeg zaostajanja i propadanja.

Tri su najbitnije razvojne poluge čaglinskog kraja. Prva je potpuno aktiviranje poduzetničke zone i otvaranje solidno plaćenih radnih mjesta. Na drugom mjestu je izgradnja komunalne infrastrukture i objekata društvenog standarda, a na trećem mjestu, ali ne najmanje važno, je obnova i revitalizacijapruge od Čaglina do Našica, što bi ovaj kraj prometno otvorilo i povezalo sa Županijom osječko-baranjskom.

Ako ovome svemu svoj doprinos daje i da  i dožupan Jakopović, nitko mu  nema pravo to zamjeriti, i  stavljati mu to kao neki  ,,smrtni grijeh", ali ako to neko tako i tumači,  onda bi se  prije svega  moglo reći da se i ovom slučaju radi o nepoznavanju situacije , a možda i o nekoj  ljubomori i poznatom hrvatskom jalu. Pa nećemo valjda uvije željeti da susjedu uginu dvije krave,  ako je meni uginula jedna. Sreća je,  što povijest uvijek i duže pamti one po dobrim djelima , nego one,  koji  ovu sadašnjosnost unazađuju ."

Autor Franjo Memedović


Tagovi: željko jakopović, hss, požeško-slavonska županija, željko jakopović hss, zamjenik župan požeško-slavonske županije

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Polaganje vijenaca: Božićni susret roditelja poginulih branitelja Grada Požege

.

Biskup Škvorčević krstio peto i šesto dijete obitelji Prša i Ivić u Đulovcu

.

Za dogradnju dječjeg vrtića Pleternica povukla svih 9 milijuna

.

Majer na Savjetovanju HSLS-a s Manfredom Richterom u Velikoj Goric

.

Dodjela darova Djeda Božićnjaka za djecu obrtnika i njihovih djelatnika

.

Božićnim koncertom u Mramornim kupkama oduševili publiku

.

Djed Mraz razveselio djecu poklonima u Kući Bake Mraz

.

Marina Abramović i Marko Milinović dominirali na državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

Stolarska kombinirka HOBI89

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

knjige za osnovnu školu

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Streljački klub “Požega” sudjelovao na Christmas Cup-u u Osijeku

.

Struje neće biti ...

.

Danas pretežno oblačno, najviša dnevna temperatura -1°C

.

Postavljeno novo krovište na zgradi Češke besede u Kaptolu

.

Caffe bar Rubikon brani naslov pobjednika požeškog Božićnog malonogometnog turnira

.

Promocija polaznika 13. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa u Dočasničkoj školi ʺDamir Tomljanović Gavranʺ u Požegi

.

Noćni život u Platinumu u Požegi 15.12.2018.

.

Enologinja Ivana Nemet, rodom iz Velike, preporodila vinsku proizvodnju PP Orahovica

.

Na pohodu Fokinom stazom HGSS obilježio jednu manju intervenciju

.

Intervju s novim predsjednikom Mladeži HDZ-a Požega

.

Priredba OŠ Braće Radića: Plesom i glumom oživljena prošla vremena

.

Zapaljena treća adventska svijeća u Lipiku

.

Prema kraju dana moguće razvedravanje i malo sunca

.

Adventska duhovna obnova za redovnice u Požegi

.

Više od 250 planinara na ovogodišnjoj Fokinoj stazi

.

Snježna šetnja Požegom 15.12.2018.

FOTONALAZ

Zimske radosti kreativne četvorke na Trgu sv. Terezije Avilske