NASLOVNAKULTURA
Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha posjetio mađarski grad Baju i poznatu Bajsku fišijadu

FOTO: Grad Požega

Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha posjetio mađarski grad Baju i poznatu Bajsku fišijadu

17.7.2019. 07:17 | Grad Požega IZVOR: Grad Požega PREGLEDA: 619

Nakon što je početkom 2017. godine potpisan sporazum o bratimljenju s gradom Baja u Mađarskoj, Grad Požega proteklog je vikenda već tradicionalno sudjelovao na gastro-kulturnoj manifestaciji „Fišijada“ u prijateljskom gradu, koja se održava druge subote u srpnju na glavnom trgu u centru Baje.

Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha u Baji se susreo s tamošnjim gradonačelnikom Róbertom Fercsákom, dr.sc. Mladenom Andrlićem, veleposlanikom RH u Mađarskoj, generalnim konzulom RH u Pečuhu Dragom Horvatom, Angelom Šokac Marković, predsjednicom Hrvatske lokalne samouprave i Josom Ostrogoncem, predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Tradicionalna Fišijada, kulturno-zabavna i gastronomska manifestacija, pokrenuta je još 1996. godine u povodu obilježavanja 300. obljetnice proglašenjem grada Baje. Nadaleko poznati bajski riblji paprikaš svake se godine kuha na središnjem gradskom Trgu Svetog Trojstva i okolnim ulicama u oko dvije tisuće kotlića, a pučku veselicu svake godine posjeti više desetaka tisuća sudionika i gostiju, među njima i bačkih Hrvata, ali i gostiju iz Hrvatske.
Tagovi: baja, požega, mađarska, hrvatska, gradovi prijatelji, ferdinand troha