NASLOVNADRUŠTVO
Zahvaljujući projektu ʺPožeški limačiʺ, DV Požega uvodi poslijepodnevno radno vrijeme

FOTO: M.M.

Zahvaljujući projektu ʺPožeški limačiʺ, DV Požega uvodi poslijepodnevno radno vrijeme

19.12.2018. 07:40 | Mladen Mirković PREGLEDA: 1608

Danas je na Veleučilištu u Požegi održana početna konferencija projekta „Požeški limači“ čiji su sunositelji Grad Požega i Dječji vrtić Požega. Projekt je vrijedan 1.690.407,59 kuna, a financira ga Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Današnjoj konferenciji prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i ravnateljica Dječjeg vrtića Požega Sanda Lukić.Riječ je o projektu kojim bi se u Dječji vrtić Požega uvelo poslijepodnevno radno vrijeme s ciljem bolje usluge čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi, a time i indirektnog utjecaja na bolju organizaciju privatnog i poslovnog života mladih obitelji. 

Ciljna skupina su djeca uključena u uslugu poslijepodnevnog rada dječjeg vrtića u okviru usluge ranog odgoja i obrazovanja. Aktivnosti projekta uključuju Jačanje Ijudskih kapaciteta partnera, prehrana djece u sklopu aktivnosti poslijepodnevnog rada, razvoj posebnog programa informatičke pismenosti i troškovi opremanja.

 "Danas je za nas vrlo poseban dan i zadovoljstvo mi je vidjeti da naš grad misli na svoju budućnost. A budućnost svakog grada su svakako djeca. Prvih pet godina života su najvažniji u životima i ovo je upravo zbog toga vrlo važan projekt. Jer u vrtiću se dijete razvija i raste, uči, stječe vještine, socijalizira i ostalo. Boljom organizacijom će se dovesti do efikasnijeg društva, a djeca će već od najmlađe dobi ući u sustav odgoja i obrazovanja. Time se stvaraju perspektivne generacije novih naraštaja. Veselimo se projektu i poboljšanju koje će ovaj projekt uvesti u našu svakodnevicu", rekla je ravnateljica Lukić. "Ispred Grada Požege pozdravljam vas u svoje osobno, ali i ime gradonačelnika Puljašića. Cilj nam je podizanje pedagoškog standarda na višu razinu jer smatramo da je to potrebno. Želimo vjerovati da se možemo othrvati izazovima današnjice i mladim ljudima dati priliku da napreduju, rade i odgajaju svoju djecu ovdje. Ovaj novac je sasvim dovoljan da omogući dvosmjenski rad u vrtiću, a samim time će dati priliku roditeljima koji dosad nisu mogli, da daju svoju djecu u vrtić", kazao je zamjenik Troha. 


Tagovi: vrtić, limači, projekt, grad požega