Za Mateja u Trenkovo dovode viceprvake BiH

NK Sloga - Trenkovo
(FOTO: NK Sloga)

23.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11474

Osamdeseta obljetnica od osnutka mjesnog nogometnog kluba itekako je velik događaj za Trenkovo. Nogometaši Sloge proslavit će jubilej na najbolji mogući način - humanitarnim sportskim spektaklom, utakmicom protiv jedne od boljih momčadi na našim prostorima, viceprvaka BiH i najboljeg hrvatskog kluba u susjednoj zemlji, NK Široki Brijeg. Dio novca od prodanih ulaznica donirat će za liječenje 7-godišnjeg Trenkovčanina Mateja Markanovića koji boluje od zloćudnog tumora.

Igraju za svoga sumještanina

- Prošla je godina dana od zadnjeg velikog događaja, nogometne utakmice u Velikoj za pomoć malom Mateju. Kako je 034portal pisao, njegovo se stanje nažalost ponovno pogoršalo. On je naš sumještanin, njegov je otac u klubu i stoga smatramo da je normalno pomoći mu koliko god možemo - rekao je Bernard Raguž, trener Nogometnog kluba Sloga iz Trenkova.


Gosti iz Širokog Brijega odazvali su se pozivu kluba i načelnika Općine Velika Vlade Bobana i pristali su doći igrati u Trenkovo za malog Mateja bez ikakve novčane naknade. Utakmica će se igrati u petak u 18 sati na igralištu u Trenkovu, a ukoliko mu to zdravstveno stanje bude dopuštalo, Matej će udariti početnu loptu s centra.


Pokušat će parirati Širokom

- Neće biti lako jer razlika u kvaliteti je velika. Ipak je Široki Brijeg ekipa koja svake godine sudjeluje u europskim natjecanjima. Ove godine su sudjelovali u Kupu UEFA. Međutim, mi ćemo ostaviti srce na terenu i učinit ćemo sve da im što više pariramo i da utakmica bude što zanimljivija za posjetitelje - rekao je trener Raguž.


Stara ekipa Sloge, arhivska fotografija

Slogi je mjesto u 1. županijskoj ligi

Momčad iz Trenkova zablistala je par puta tijekom zadnjih tridesetak godina. Tako je generacija 1988/89 osvojila titulu prvaka 1. razredne lige (tako se nekad zvala lokalna liga), a posljednji su put ušli u 1. ŽNL u sezoni 2005/06. Ove godine im se ponovno smiješi ulazak u 1. ŽNL jer od početka sezone drže uvjerljivo 1. mjesto u 2. ligi te je velika vjerojatnost da će tako ostati do kraja.

- Nova je uprava učinila sve da pripremi klub za viši rang. Uveli smo sve mlađe kategorije, uložili u infrastrukturu. Mislim da bi Trenkovo i po veličini mjesta i po povijesti nogometa trebalo imati klub u 1. županijskoj ligi, tamo nam je mjesto - ustvrdio je Raguž.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI