NASLOVNADRUŠTVO
Veleučilište u Požegi predstavilo nove partnerske institucije iz Šri Lanke i Indije  gdje će studenti moći ići na razmjenu

FOTO: M.M.

MEĐUNARODNI TJEDAN UČENJA

Veleučilište u Požegi predstavilo nove partnerske institucije iz Šri Lanke i Indije gdje će studenti moći ići na razmjenu

11.3.2019. 12:14 | 034 Portal PREGLEDA: 1161

Povodom Međunarodnog tjedna učenja i Dana grada na Veleučilištu u Požegi danas su predstavljene Erasmus partnerske institucije iz Indije, Šri Lanke, Azerbajdžana, Gruzije, Bjelorusije i Ukrajine.

"Po drugi put provodimo ovaj specijalizirani tjedan koji je vezan uz Erasmus mobilnosti u okviru suradnje s našim partnerima izvan Europske unije. VUP je kroz ovu suradnju prisutan na svim kontinentima, osim Australije. Danas ovdje imamo goste iz Šri Lanke, Indije, Japana, Gruzije, Bjelorusije, Ukrajine. Što se tiče brojčanih pokazatelja, do ove smo godine dogovorili oko 450 tisuća eura za projekte mobilnosti, Osim u ovom projektu, sudjelujemo i u projektu unutar EU te smo partner za stručnu praksu za francuske partnere na području voćarstva, vinarstva i vinogradarstva i mnoge ostale projekte. Imamo oko 50 potpisanih sporazuma s državama diljem svijeta te preko 200 ljudi koji su konzumirali Erasmus program", rekla je Barbara Pisker, koordinatorica Erasmus projekta na VUP-u.


Barbara Pisker


"Možemo se pohvaliti kako je VUP od 2014. godine ostvarilo 444 tisuća eura sredstava za Erasmus projekte, ovo danas je početak Međunarodnog tjedna učenja povodom Dana grada. Čast nam je što danas ugošćujemo profesore iz Indije i Šri Lanke koji su prvi puta ovdje te da nam je drago da je Požega danas "svijet u malom". Ovi profesori će obići Požegu i turistički te sudjelovati u ostalim događanjima u našem gradu. Danas dva studenta iz Ukrajine ostaju u Požegi na stručnoj praksi tri mjeseca. Ukupno smo u zadnjih pet godina imali oko 20 studenata koji su ovdje dolazili na praksu, a što se tiče ovih novih egzotičnih zemalja s kojima smo tek sklopili ugovore, zasad imamo samo razmjenu nastavnog osoblja", kaže prodekan Berislav Andrlić.


prodekan Berislav Andrlić


Tagovi: vup, požega, erasmus, razmjena,novi partneri, studenti, đri lanka, indija, japan