FOTO: Shutterstock
Sastojci
3 žlice maslinovog ulja
1 manja glavica crvenog luka
2 mrkve
2 stabljike celera
400 g krumpira (2 veća)
200 griže dugog zrna
2 žlice koncentrata rajčice
2 l vode
½ žličice slatke crvene paprike sol papar svježi peršin
Priprema
Narežite povrće
Luk narežite na sitno, mrkvu na kolutove, celer na tanke šnite, a krumpir na manje kocke.
Dinstajte
Na zagrijanom ulju dinstajte luk, kad postane staklast ubacite ostatak pripremljenog povrća i promiješajte.
Sad dodajte rižu, koncentrat rajčice, začine i podlijte vodom. Posolite i popaprite po ukusu.
Skuhajte varivo
Kuhajte oko 20 minuta, provjerite je li krumpir omekšao. Pripazite da se riža ne raskuha.
Poslužite vruće, posipajte svježe sjeckanim peršinom, a možete i parmezanom.
(Izvor: recepti.index.hr)