Varivo od riže i krumpira

FOTO: Shutterstock

19.1.2022. | 09:36 | recepti.index.hr
IZVOR: recepti.index.hr
Pregleda: 3795

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja 

1 manja glavica crvenog luka 


2 mrkve 


2 stabljike celera 

400 g krumpira (2 veća) 

200 griže dugog zrna 

2 žlice koncentrata rajčice 

2 l vode 

½ žličice slatke crvene paprike sol papar svježi peršin

 Priprema

Narežite povrće

Luk narežite na sitno, mrkvu na kolutove, celer na tanke šnite, a krumpir na manje kocke.

 Dinstajte

Na zagrijanom ulju dinstajte luk, kad postane staklast ubacite ostatak pripremljenog povrća i promiješajte.

 Sad dodajte rižu, koncentrat rajčice, začine i podlijte vodom. Posolite i popaprite po ukusu.

 Skuhajte varivo

Kuhajte oko 20 minuta, provjerite je li krumpir omekšao. Pripazite da se riža ne raskuha.

 Poslužite vruće, posipajte svježe sjeckanim peršinom, a možete i parmezanom.

(Izvor: recepti.index.hr)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI